Hidroizolacija temeljev za popolno zaščito objekta pred vodo


Hidroizolacija temeljev je moderen pristop gradnje. Še nedolgo je hidroizolacija temeljev veljala za potratno, saj voda skozi temelje v hišo res ne more vdreti. Na drugi strani pa so betonski temelji odlična pot za vlago, ki lahko po temeljih vdira v zidove hiše in na ta način poslabšuje bivalne razmere v pritlični etaži. Zato je danes hidroizolacija temeljev (v nasprotju z izolacijo temeljev) v kombinaciji s hidroizolacijo temeljne plošče vsekakor priporočljiv gradbeni ukrep. Seveda pa je potrebna tudi zaščita hidroizolacije temeljev, saj v nasprotnem primeru lahko pride do njene poškodbe. Če pa do poškodbe pride, bo voda in z njo vlaga našla pot in ukrep hidroizolacije bo zaman.

Hidroizolacija temeljev hiše Fibran
Hidroizolacija temeljev potrebuje kvalitetno zaščito

Najboljša zaščita hidroizolacije temeljev je zagotovo proizvod Fibran XPS, saj se slednji ponaša z odlično tlačno odpornostjo, je vzdržljiv in ne vpija vlage. Prav slednje je ključnega pomena, saj tako dosežemo, da bo Fibran XPS dolgotrajna in učinkovita zaščita, saj ga voda ne načne in posledično v letih ali desetletjih tudi ne razgradi.

HIDROIZOLACIJA TEMELJNE PLOŠČE


Hidroizolacija temeljev zaščita FibranZaščita hidroizolacije, ki ji ni para

Fibran XPS ni priporočljiv le za hidroizolacijo temeljev in hidroizolacijo temeljne plošče, ampak je najboljša zaščita za vse vrste hidroizolacije, ki je vkopana. Ta odlična izolacija temelja je edina primerna za zaščito hidroizolacije vseh vkopanih sten, kjer je tesnost hidroizolacije še nekoliko bolj pomembna, kot je to pri hidroizolaciji temeljev, saj že najmanjši preboj povzroči pravo katastrofo v kletnem prostoru. Seveda je Fibran XPS odličen tudi za izolacijo hiše: zaradi svojih odličnih karakteristik, ki jim skoraj ni para, je najboljša izbira tudi na mestih, ki z zemljo niso v stiku oziroma v zemljo niso vkopana. Oglejte si tudi izolacijo hiše.

IZOLACIJA HIŠE FIBRAN NORD