Zvočna izolacija stropa in sten za večjo ugodje in kakovost bivanja

V našem življenjskem okolju je vse več hrupa, šumov in drugih motečih zvokov, zato je zvočna izolacija stropa in sten še kako pomembna za ugodje in kakovost bivanja. Vir hrupa v prostoru povzroči valovanje, ki se širi po stenah, stropu in tleh. Dokazano je, da dolgotrajna izpostavljenost hrupu slabo vpliva na naše zdravje, prav tako pa mu škodujejo zvoki, ki jih naši možgani morda sploh ne zaznajo. Zato se v zadnjem času v projektiranju in gradnji objekta vse bolj izpostavlja tudi zaščita proti hrupu oz. zvočna izolacija stropa in sten.

ŠIROK IZBOR FASAD


Najbolje je zaščito pred hrupom upoštevati že pri sami gradnji objekta, saj slednjega pogosto ni mogoče postaviti v mirno in tiho okolje. Problem zvočne izolacije običajno rešimo hkrati s toplotno izolacijo fasade, saj večina materialov za toplotno izolacijo tudi dobro duši zvok.

Zvočna izolacija odvisna predvsem od debeline sten

Bolj kot je stena masivna, bolje odbija zvok. Pri predelnih stenah lahko zvočno izolacijo izboljšamo z dodatno steno, vendar pa steni zaradi učinka zvočnega mostu ne smeta biti med seboj povezani. Najučinkoviteje bomo hrup omejili, če bomo izolacijo vgradili na tisti steni, od katere zvok prihaja. Včasih pa zvočna izolacija sten ni dovolj, saj zvok prihaja iz več strani, zato moramo izolirati tudi strop.

Zvočna izolacijaToplotna izolacija fasade

Zvočna izolacija stropa

Zvočna izolacija stropa je odvisna od pravilne sestave njegovih treh delov - nosilne konstrukcije, poda in plavajočega estriha. Beton, iz katerega je nosilna konstrukcija, mora biti dovolj težak in kakovosten, da je zvočna izolacija čim boljša.


Ker se zvok prenaša tudi po steklu, morajo biti tudi okna dobro izolirana. Pozabiti ne smemo na zunanja in notranja vrata. Njihova teža vpliva na izolacijo, zato je bolje, da so vrata čim težja. Dobro rešitev predstavljajo dvojna vrata.

FIBRANxps - trajna in učinkovita toplotna izolacija fasade. Nepogrešljiva tudi kot izolacija balkonov. Ker dobro duši zvok, je odlična izbira tudi za zvočno izolacijo stropa in sten. Vas zanima, kakšna je cena zvočne izolacije stropa? Obiščite nas.