Izolacija notranjih sten dopolni popolnost izolativnosti


Izolacija notranjih sten je izrazito dobra opcija v primeru sanacij. Toplotna izolacija je v zadnjih desetletjih v gradbeništvu doživela nepričakovan razcvet. Stroka se ja zavedla, da je izolacija izredno pomembna za kvaliteto bivanja. Veliko ljudi pa živi v objektih, ki so se gradili v času pred temi spoznanji. Za njih je pogosto najboljša rešitev izolacija notranjih sten. Notranja izolacija objekta je z vidika izolativnosti oziroma stroke namreč prav tako sprejemljiva kot zunanja, še posebej v primerih, ko ni mogoče uporabiti zunanje izolacije. Izolacija notranjih sten je tako vse popularnejša. Ko se izolacije sten z notranje strani lotite, je dobro, da imate pri roki čim boljši proizvod, ki bo svojo vlogo opravljal odlično, a bo hkrati tudi zadostno vzdržljiv in trden. Zato vam priporočamo, da si kot notranjo izolacijo omislite toplotno izolacijo XPS. Ta je tudi odlična kot zvočna izolacija stropa oziroma kot zvočna izolacija sten v stanovanju.

toplotna izolacija notranjih stenizolacija notranjih sten

Izolacija notranjih sten je lahko dopolnitev zunanje

Nekateri investitorji se za izolacijo notranjih sten odločijo tudi v primeru, ko želijo odpraviti še zadnje toplotne mostove, ki so med gradnjo nastali. Notranja izolacija bo tako omogočila, da do izgub energije res ne bo prihajalo. Izolacija sten z notranje strani lahko igra vlogo zvočne izolacije sten v stanovanju. To je še posebej pomembno, če živimo v hrupnem okolju in si želimo miru in tišine. Notranja izolacija je tako pogosto cenejša kot selitev na podeželje, saj boste tudi v mestnem okolju lahko uživali v miru in tišini, če si boste omislili kvalitetno notranjo izolacijo, kot je denimo Fibran XPS. Seveda vam priporočamo, da ne pozabite niti na zvočno izolacijo stropa.

Zvočna izolacija stropa za popoln užitek v tišini

Res je, da največ hrupa v hiše vdira skozi stene, vendar ne smemo zanemariti niti hrupa, ki v objekt vdre prek stropa. Če si res želite miru in tišine, vam zato priporočamo, da si omislite tudi kvalitetno zvočno izolacijo stropa. Na nekaterih območjih, kot je denimo bližina letališča, pa je prav zvočna izolacijo stropa tista ključna, torej pomembnejša od izolacije notranjih sten.