Izolacija balkona je pomembna enako kot povsod drugje

Izolacija balkona je prav tako pomembna kot izolacija na drugih površinah objekta. Ključno je, da z izolacijskimi ploščami oblečemo celo hišo: pri tem lahko uporabimo zunanjo in notranjo izolacijo. Toplotna izolacija je namreč ključna, da pozimi preprečimo uhajanje toplote iz objekta oziroma vdor mrzlega zraka v objekt. Poleti pa je seveda ravno obratno: s toplotno izolacijo preprečimo vdor toplega zraka v objekt iz izpust hladnega iz objekta. S tem korenito zmanjšamo stroške kurjave pozimi in stroške klimatske naprave poleti. Pri vsem tem ne smemo pozabiti na toplotno izolacijo balkona. Žal se to preveč pogosto primeri investitorjem, ki na tleh balkona pozabijo pustiti stopnico, s pomočjo katere imajo prostor v tla vgraditi toplotno izolacijo. Z vgradnjo izolacijskih plošč Fibran XPS na tla balkona boste pridobili izvrstno toplotno izolacijo, ki je ne le zelo izolativna, marveč tudi tlačno močno odporna, tako, da lahko na njo mirno vgradite kakršnekoli zaključni sloj. Izolacijske plošče Fibran XPS lahko uporabite tudi kot izolacijo sten. Cena kvalitetne fasade Fibran XPS ali cena ravne strehe izolirane s Fibran XPS se vam bosta gotovo sčasoma povrnili, saj bo vaš prihranek pri ogrevanju oziroma klimatski napravi občuten.

Toplotna izolacija ploščetoplotna izolacija balkona

Izolacija balkona je področje, kjer vam svetujemo previdnost

Preden zidar opravi svoje delo, je dobro, da se glede toplotne izolacije balkona posvetujete s strokovnjaki. Pomembno je namreč, da si pustimo dovolj prostora, da balkon obložimo z zadostno debelino izolacijskih plošč in tako preprečimo morebitne toplotne mostove, skozi katere bi se iz objekta izgubljala energija. Toplotna izolacija Fibran XPS je za balkone idealna zaradi svoje trdnosti, obstojnosti in dobre izolativnosti.

Glede ustreznosti toplotne izolacije svetujemo strokovnjaki

Če niste prepričani, kakšne in koliko debele izolacijske plošče bi morali uporabiti v vašem projektu novogradnje oziroma sanacije, se lahko obrnete na nas. Naši strokovnjaki vam bodo brezplačno svetovali in vam opravili želene izračune. Seveda vam ne bomo svetovali le glede toplotne izolacije balkona, ampak bomo skupaj preverili vsa področja, ki morajo biti toplotno izolirana. Če boste tako želeli, vam lahko izračunamo tudi ceno kvalitetne fasade in ceno ravne strehe.

Fibran.si | Izolacijo balkona najučinkoviteje uredite s Fibran XPS - povezave do naše spletne strani: