Izolacija sten v stanovanju ali hiši

Notranja izolacija stene in stropa

Notranja izolacija steneZnano je pravilo, da se toplotno izolacijo običajno namešča na obodne površine ogrevanega ali hlajenega prostora, torej z zunanje strani (fasada). Vendar takšna izolacija ni vedno možna iz različnih razlogov. V blokih zunanjega videza ne moremo poljubno spreminjati po svoje in se lahko v primeru slabe izoliranosti stavbe odločimo za notranjo izolacijo sten. V primeru hrupnih sosedov v zgornjem nadstropju nam bo zelo prav prišla zvočna izolacija stropa. Za notranjo izolacijo sten se odločimo tudi v primeru starejših gradenj, ki so praviloma slabo izolirane (ali pa sploh niso). V tem primeru ostane videz zunanjosti nespremenjen.

Notranja izolacija sten in toplotna izolacija stropov zahtevata veliko mero previdnosti. Potrebno je paziti, da je izolacija sten položena kontinuirano, brez prekinitev, saj bi lahko sicer nastali toplotni mostovi. Najprimernejša je samonosna izolacija, ki se nalepi na celotno površino neizolirane stene. Izolacija mora biti poleg tega uravnoteženo paropropustna brez dodatnih parnih zapor.

Izolacijske plošče FIBRANxps ETICS za učinkovito izolacijo sten

V ponudbi podjetja Fibran boste našli vrhunske izolacijske plošče za toplotno izolacijo stropa in sten FIBRANxps ETICS, ki so izdelane iz ekstrudiranega polistirena. Ponašajo se z izjemnimi izolativnimi lastnostmi in so kos tudi relativno visoki vlagi. Plošče so izdelane na preklop, kar omogoča lažjo in natančnejšo montažo. Nanašanje ometa ali barve na plošče bo povsem enostavno.

Poskrbite za ugodno mikroklimo v prostoru s toplotno izolacijo FIBRANxps ETICS, ki vas bo varovala pred hladom pozimi in vdorom vročine poleti, hkrati pa bo preprečila nastanek plesni in kondenza. Zaradi manjših toplotnih izgub bodo tudi stroški energentov za ogrevanje bistveno manjši. Investicija v kvalitetno notranjo izolacijo sten se vam bo zares kmalu povrnila. Če potrebujete dodatne informacije v zvezi z notranjo izolacijo sten in stropov, se obrnite na naše svetovalce, ki vam bodo z veseljem pomagali s koristnimi nasveti in informativnimi izračuni.

Fibran Nord d.o.o. | V določenih primerih je možna le izolacija sten z notranje strani - povezave na našo stran: