Izolacije – zvočna in toplotna izolacija ter hidroizolacija


Objekti so danes navadno opremljeni z dodatnim slojem izolacije. Sodobni način gradnje je namreč prinesel tudi nove materiale, ki pri manjši debelini omogočajo večjo trdnost, obenem pa prepuščajo več toplote in bolje dušijo zvok.

Izolacijske ploščeIzolacije lahko v grobem delimo na hidroizolacijo, zvočno in toplotno izolacijo. S primerno in pravilno izvedbo zvočne izolacije bodo prostori zaščiteni pred prekomernim hrupom, hidroizolacija pa bo trajno zaščitila objekt pred prodiranjem vlage iz zemlje.

Toplotna izolacija je namenjena zaščiti prostorov pred prekomernim ogrevanjem in ohlajanjem ter zmanjšanju stroškov ogrevanja. Pozimi preprečuje prehod toplote iz objekta navzven in poleti od zunaj navznoter. Tako ohranja želeno temperaturo v prostorih. Ključnega pomena je toplotna izolacija zunanjih sten, saj nanje v primerjavi z ostalimi elementi ovoja stavbe odpade največji delež. Toplotne izgube skozi zunanje stene lahko predstavljajo tudi do 40 odstotkov toplotnih izgub stavbe.

V grobem ločimo tri vrste fasad: prezračevalne, neprezračevalne in kontaktne. Njihova skupna značilnost mora biti pravilna izvedba in zadostna izoliranost. Najpogosteje se za toplotno izolacijo uporabljajo izolacijske plošče iz stiropora, mineralne in steklene volne ter plošče iz poliuretana. Vedno več graditeljev pa posega tudi po naravnih izolacijskih materialih, kot so pluta, lesna in kokosova vlakna, celulozni kosmiči, lan, bombaž in industrijska konoplja. Noben toplotnoizolacijski material, ne glede na sestavo, sicer popolnoma ne zaustavi prehoda toplote, temveč ga le upočasni. Zaradi tega je osnovni pokazatelj kakovosti izolacijskega materiala podatek o toplotni prehodnosti. Čim manjša je vrednost toplotne prehodnosti, tem boljše so toplotnoizolativne lastnosti materiala.

 

Toplotno izolacijske plošče XPS

Ekstrudiran polistiren (XPS) je toplotno izolacijski material, ki ima po zaslugi svoje zaprte celične strukture edinstvene lastnosti. Vode skoraj ne vpija, hkrati pa zdrži velike tlačne obremenitve in zagotavlja visoko toplotno izolativnost. Zaradi majhnega vpijanja vode in visokih tlačnih lastnosti se uporablja za toplotno izolacijo ravnih streh, na zunanji strani hidroizolacije (obrnjena streha), za toplotno izolacijo na zunanji strani hidroizoliranih kletnih sten, kot talna toplotna izolacija proti terenu pod talnimi ploščami (v stiku z zemljo) in za notranje toplotne izolacije; skratka povsod, kjer potrebujemo dobro tlačno odpornost ali obstaja možnost stika s vodo.

FIBRANxps je posebna turkizna toplotna izolacija iz ekstrudiranega polistirena, ki je zaradi svojih izjemnih tehničnih karakteristik nepogrešljiv material tako v gradbeništvu kot v industriji. Medtem ko se v gradbeništvu uporabljajo predvsem toplotno izolacijske plošče, se v industrijsko izdelane elemente vgrajujejo predhodno oblikovane izolacije.
 

FIBRANxps izolacije za trajen, trden in učinkovit energijski ščit vašega doma. Za najboljšo toplotno izolacijo obiščite našo spletno stran in zagotovite najboljšo toplotno izolacijo za svoj dom!

 

Fibran Nord d.o.o. | Izolacije, toplotna izolacija, izolacijske plošče - povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
izolacije, toplotna izolacija, izolacijske plošče
ZEMLJEVID