Izolacije Fibran – energijski ščit vaše hiše

 

Vrhunska toplotna izolacija

Podjetje Fibran Nord d.o.o. se že vrsto let ukvarja s proizvodnjo izolacijskih materialov. Izdelujemo pet različnih vrst izolacij (FIBRANxps, FIBRANxpe, FIBRANhydro, FIBRANgyps in FIBRANgeo), ki se med seboj razlikujejo po svojih tehničnih lastnostih in posledično tudi po namenu uporabe. Zaradi svojih izjemnih izolativnih lastnosti so naši proizvodi primerni za izolacijo poševnih streh in ravnih streh, fasad, tal, stropov, konstrukcij v zemlji, kopališč, hladilnic, industrijskih objektov in izolacijo temeljnih plošč.

 

FIBRANxps izolacije

Toplotna izolacijaIzolacijske plošče turkizne barve FIBRANxps iz ekstrudiranega polistirena (imenovanega tudi stirodur) nudijo dolgotrajno in učinkovito toplotno izolacijo vašega objekta. Izdelane so iz istega materiala kot stiropor, vendar po drugačnem postopku (ekstrudiranje namesto ekspandiranja). Material, ki nastane, je trden, čvrst in gost, a kljub temu izredno lahek. Izolacijske plošče FIBRANxps nudijo 10 – 15% boljšo toplotno izolacijo od stiroporja. Ker ne vpijajo in prepuščajo vlage, so primerne za izolacije zelo vlažnih prostorov ter povsod tam, kjer pride do stika med objektom in tlemi (npr. cokel, vkopani kletni prostori, itd.). Z izolacijskimi ploščami FIBRANxps lahko odlično izoliramo dele stavbe, ki so izpostavljeni neugodnim vremenskim razmeram (špalete, napušči,…) ali pa preprečimo nastanek toplotnih mostov (npr. okrog oken). Ker je FIBRANxps zelo lahek, lahko z njim izolirate starejše objekte, ne da bi jih pri tem dodatno obremenjevali, hkrati pa jim plošče nudijo dodatno trdnost. Izolacijske plošče FIBRANxps so primerne tudi za izolacijo trajno obremenjenih delov, kot so temeljne plošče, in ozelenjenih delov, npr. ravnih streh z ozelenitvijo


Vašemu objektu nudijo izjemno zvočno in toplotno izolacijo, hkrati pa ga varujejo pred mehaničnimi poškodbami (udarci, toča,…), ekstremnimi temperaturnimi nihanji, vlago in UV-žarki.


Izolacije, pri katerih uporabljamo plošče FIBRANxps, so ekološko neoporočne, saj pri izdelavi ne uporabljamo škodljivih plinov. Izolacijske plošče FIBRANxps redno testiramo in preverjamo njihovo kakovost, zato je ta vedno v skladu z evropsko zakonodajo.
 

Za dodatne informacije in strokovno pomoč se obrnite na naše svetovalce. Z veseljem vam bodo pomagali s svojim znanjem in izkušnjami. 

 

Fibran Nord d.o.o. | Vrhunske izolacije Fibran omogočajo prihranek pri porabi energentov za ogrevanje in ohlajanje prostorov – povezave na našo stran:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
Izolacije, Toplotna izolacija, Izolacijske plošče
ZEMLJEVID