Vozniški izpit za avto - kako do izpita?

Vozniški izpit za avto je preizkus teoretičnega in praktičnega znanja, s katerim kandidat dokaže usposobljenost za vožnjo motornega vozila v cestnem prometu. Vse, ki vas zanima, kako do izpita, boste odgovor našli v naslednjih vrsticah. Kandidat za bodočega voznika mora najprej pridobiti zdravniško spričevalo specialista za medicino dela in športa ter potrdilo o opravljenem tečaju prve pomoči. V avtošoli sledi tečaj o cestnoprometnih predpisih (CPP), kjer bodoči voznik pridobi potrebno splošno znanje o vožnji motornega vozila. Teoretično opravljanje vozniškega izpita - tako za vozniški izpit za avto A kategorije kot za vozniški izpit B kategorije - zajema predavanja in tečaj iz cestnoprometnih predpisov (CPP) in prve pomoči. Po teoretičnem delu sledi praktični del, ki ga kandidati opravljajo na vozilu za izbrano kategorijo.
Praktični del izpita je sestavljen iz treh delov:

  • priprava na vožnjo in ugotavljanje tehničnega stanja vozila;
  • preizkus spretnosti pri vožnji z vozilom, ki poteka na poligonu ali na drugi neprometni površini;
  • preizkus ravnanja pri vožnji vozila v cestnem prometu v naseljih in izven njih, kjer je to mogoče, pa tudi na cestah, rezerviranih za motorna vozila, in avtocestah.

Kako do izpita, če je kandidat na praktičnem delu izpita neuspešen? Po petih dneh se lahko kandidat prijavi na ponovno opravljanje vozniškega izpita.

VEČ O CENIKU VOZNIŠKEGA IZPITA ZA AVTO TUKAJ!

Vozniški izpit za avto - ugodna cena v Avtošoli 3D

Kako do vozniškega izpita za avto?V Avtošoli 3D vrhunsko usposobljena ekipa učiteljev in učiteljic vožnje z večletnimi izkušnjami uspešno pripravlja bodoče voznike B kategorije na samostojno in varno udeležbo v cestnem prometu. Vsi inštruktorji vas bodo ves čas spodbujali, skrbeli za nadaljnjo motivacijo, obenem pa bodo z vami potrpežljivi. Prepričani smo, da šola vožnje pravzaprav traja vse življenje, in ni namenjena zgolj temu, kako čim prej priti do izpita.
Za vozniški izpit B kategorije se v Avtošoli 3D lahko pričnete usposabljati pri 17,5 letih. K izpitni vožnji pa lahko pristopite, ko dopolnite 18 let. V šoli vožnje morate opraviti zakonsko predpisanih najmanj 20 ur vožnje in izpitno vožnjo. Ker je vozniški izpit za avto je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega preizkusa, je cena za vozniški izpit za avto sestavljena iz cene teoretičnega preizkusa in cene praktičnega preizkusa.


Če bi radi naredili vozniški izpit za avto in vas zanima cena, vas vabimo, da obiščete našo spletno stran. Cena za vozniški izpit za avto je zelo ugodna, še zlasti so ugodni paketi ur vožnje za dijake in študente.

Se še vedno sprašujete, kako do izpita za avto? Obiščite Avtošolo 3D, kjer slovimo po kakovostnih storitvah in konkurenčnih cenah. Vabljeni!