Maldivi in 6 najbolj priljubljenih otokov za rajske počitnice

Maldivi so ena izmed najbolj dih jemajočih počitniških destinacij na svetu. Državo sestavlja 1200 otokov od katerih je le 200 naseljenih. Znani so po prečudovitem turkiznem morju, pisanih koralnih grebenih in prelepih peščenih plažah. Maldivi imajo vrsto letovišč - vsak otok je edinstven resort. Letovišča ponujajo raznovrstne dejavnosti za nepozabne počitnice na Maldivih. Katero letovišče bo popolno za vas, je odvisno od tega, kako želite preživeti počitnice. Nekatera letovišča, kot je Meeru Island, so idealna za potapljače, letovišči, kot sta Fihalhohi in Kuredu Island pa predstavljata raj za vse, ki si želijo spoznati pisano morsko življenje. Prav vsem letoviščem na Maldivih pa je skupna idilična narava.

 

Počitnice na Maldivih - Meeru Island je otok sprostitve in razvajanja

Meeru Island Resort na otoku Meeru oziroma Meerufenfushi ponuja gostom počitnice polne sprostitve in razvajanja. Otok se nahaja približno 50 km od glavnega mesta Male, Maldivi in je za obiskovalce dostopen s čolnom. Meeru Island je obkrožen s prečudovitim kristalno čistim morjem, polnim tropskih rib, ki pred obiskovalci niso prav nič sramežljive. Letovišče obiskovalcem nudi bivanje v različnih nastanitvah, gostoljubno osebje pa poskrbi za brezskrbne počitnice. Meeru Island predstavlja raj za vse športne navdušence. Na otoku je mogoče najti fitnes center in igrišča za golf, tenis, badminton ter odbojko na mivki. Seveda pa večina obiskovalcev obišče Meeru Island zaradi potapljanja na grebenu Meeru. Turkizne vode bodo raziskovalcem ponudile vpogled v neokrnjeno življenje želv, barvitih rib, mladičev morskih psov in kitov. Če nimate izkušenj s potapljanjem nikar ne, skrbite. Na Meeru Island, Maldivi imajo šolo potapljanja, kjer lahko izkušnje pridobi vsa družina! 


Meeru Island

Kuredu Island - Eden izmed največjih otokov privablja potapljače in golfiste

Kuredu Island se nahaja na severnem delu atola Lhaviyani in je drugi največji otok na Maldvih. Kot vse druge otoke tudi tega obkrožajo rajske peščene plaže in modre lagune. Kuredu Island Resort je eden izmed največjih hotelov, kar jih premorejo Maldivi. Njegova ponudba obsega širok izbor družinam prijaznih nastanitev. Med drugim so na voljo različne vile, kot so jacuzzi vile, vile z bazenom, beach vile in nadvse priljubljeni bungalovi. Podobno kot Meeru Island tudi Kuredu Island obiskovalci pogostokrat obiščejo zaradi pestrega otoškega in morskega življenja. Tople vode otoka so dom različnim vrstam želv, grebenskih morskih psov ter mantam. Potapljanje z mantami, ki vsako leto med oktobrom in marcem obiščejo Kuredu Island, Maldvi je na vrhu seznama doživetji za mnoge obiskovalce. Potapljanje pa ni edini šport, ki turiste privablja na Kuredu Island. Otok se namreč ponaša z edinim golf klubom na Maldivih s PGA certifikatom Golf Pro.


Fihalhohi island - Cenovno dostopen otok zagotavlja fantastično pustolovščino

Fihalhohi Island, Maldivi je manjši otok, ki se nahaja jugozahodno od atola Južni Male. Čeprav je od glavnega mesta oddaljen le okoli 28 km, se otoški časovni pas razlikuje od lokalnega časa Maldivov. Fihalhohi Island je eden izmed najbolj priljubljenih ter cenovno dostopnih otokov, kar jih ponujajo Maldivi. Dopustnikom nudi pravšnje razmerje med popolno sprostitvijo ter fantastično pustolovščino. Veličasten pogled na Indijski ocean, edinstveni tropski vrtovi in čudovit koralen greben na severu otoka zagotavljajo obiskovalcem rajsko zatočišče miru. Kljub temu da je Fihalhohi Island med manjšimi, otok omogoča veliko prostora za gibanje brez večje gneče. Prosti čas si dopustniki lahko zapolnijo z rekreacijo, ogledom hišnega grebena, izleti ali obiskom enega izmed boljših wellness centrov na Maldivih.


Bandos island - Najbolj romantična destinacija Maldivov

Bandos Island je otok v severnem atolu Male, Maldivi le 7 km od letališča. Tropsko zelenje, slikovite lepote in neskončno morje predstavljajo romantično destinacijo mnogim parom ter mladoporočencem. Maldivi so znani po svojem gostoljubju, zato ni presenečenje, da ima tudi Bandos Island bogato izbiro nastanitev in dejavnosti. Na otoku se obiskovalci lahko udeležijo ribolova, jadranja na deski, kajtanja, potapljanja z masko, križarjenja z delfini ali izleta s katamaranom. Bandos Island, Maldivi je znan kot okoljevarstveni otok, saj uspešno zmanjšuje odpadke, porabljeno energijo ter uvaja programe obnavljanja poškodovanih koral.


Bandos Maldivi so super destinacija

Olhuveli island - Kjer se pristno tropsko vzdušje združuje z modernim dizajnom

Sun Siyam Olhuveli letovišče je znano po odličnem združevanju pristnega tropskega vzdušja s sodobnim oblikovanjem letovišča. Razprostira se na treh rajskih otokih, ki so med seboj povezani z mostovi. Olhuveli Island, Maldivi, ki se nahaja južno do letališča Male, obiskovalce navdušuje z All inclusive ponudbo ter ustvarjalnimi meniji vrhunskih kuharjev. Popolnoma prenovljen v letu 2020 gostom nudi vrsto različnih nastanitev od osupljivih vil, udobnih sob in prijetnih apartmajev. Tenis, izleti, vodni športi ali brezplačen najem kajakov - Olhuveli Island ponuja za vsakogar nekaj. Počitnice na Maldivih bodo s pravljičnimi razgledi, spektakularni sončni zahodi in skrivni potapljaški izleti po razbitinah ladij zagotovo nepozabne.


Meeru Island počitnice

Sun Island Resort je vodilno ekološko letovišče na Maldivih

Sun Island Resort, Maldivi se nahaja na nenaseljenem otoku Nalaguraidhoo, ki leži v Južnem Ari atolu. Nedaleč od obale majhnega otoka na Maldivih je prepoznaven koralni greben, ki očara začetnike in izkušene potapljače. Bogata ponudba športnih dejavnosti na otoku zajema deskanje, smučanje na vodi ter vrsto izletov, kot je plavanje z delfini, ribolov ali brezplačni izlet na bližnji Holiday Island, Maldivi. Devet restavracij na otoku uporablja lokalno, na otoku pridelano ekološko sadnje in zelenjavo ter sveže ulovljeno morsko hrano. Nasade banan, pridelavo zelišč, kokosov in tropsko notranjost otoka je najlažje odkriti z najemom kolesa. Sun Island je leta 2016 prejel naziv vodilnega ekološkega letovišča na Maldivih. Letovišče si namreč z različnimi programi prizadeva za ohranjanje rastlinstva in živalstva otoka.