Rastlinjak tudi pozimi! Zaščitite ga s kakovostno prozorno folijo za rastlinjake

Rastlinjak je odlična rešitev tako za ljubiteljske vrtnarje kot za profesionalce, ki se ukvarjajo s pridelavo oziroma gojenjem vrtnin in ostalih rastlin. Za rastlinjak je pomembno, da je primerno velik in ustrezno zaščiten, tako boste lahko gojili rastline in uživali v pridelkih tudi pozimi. Postavitev rastlinjaka zahteva kar nekaj znanja, predvsem pa natančnega načrtovanja. Glede na to, kakšne so vaše želje in zahteve, izberete primerno velikost, in nato tudi njegovo zaščito. Folija za rastlinjak je odlična rešitev za zaščito, pri nas pa so vam na voljo v različnih dimenzijah. Prozorna folija za rastlinjake, ki je stabilizirana, se uporablja tako za pokrivanje rastlinjakov kot plastenjakov, pomembno pa je, da je večplastna in tudi iz notranje strani protirosna.

postavitev rastlinjaka


Vrtni rastlinjaki za domačo uporabo

Obstajajo različne vrste rastlinjakov, ki se razlikujejo po tem, ali so namenjeni profesionalni ali domači rabi, razlikujejo se tudi po velikosti. Vrtni rastlinjaki so med izredno priljubljenimi, namenjeni pa so predvsem pridelavi zelenjave in ostalih vrtnin za lastno uporabo. V naši ponudbi so serijski vrtni rastlinjaki, in sicer v širinah 4 in 5 metrov. Daljši rastlinjaki imajo tudi bočna okna z navijanjem po celi dolžini in z obeh strani. To je odlična rešitev tudi za prezračevanje. Rastlinjak pozimi lahko brez težav prezračite s pomočjo nameščenih avtomatskih odpiralcev za okna. Med dodatno opremo za rastlinjake boste našli tudi mreže za senčenje in aluminijaste konstrukcije za police itd. Tudi krajši vrtni rastlinjak (do 6 m) je opremljen z drsnimi vrati na obeh straneh, kar pomeni, da tudi manjši rastlinjak pozimi lahko prezračite. Ker so naši vrtni rastlinjaki visoki, omogočajo rast tudi visokoraslim rastlinam. Ponujajmo vam tudi možnost vgradnje namakalnega sistema in ostale opreme. Če ste vešči montaže, se lahko za postavitev rastlinjaka odločite sami, lahko pa vam ga zmontiramo mi.

Profesionalni rastlinjaki so sodobno opremljeni

Rastlinjak za profesionalno uporabo je izdelan iz vročih pocinkanih cevi in profilov ter se lahko pohvali z dolgo življenjsko dobo. Izdelani so podobno kot vrtni rastlinjaki za domačo uporabo, le da so dodatno ojačani. Obvezni del je tudi folija za rastlinjak, s pomočjo katere ustvarimo prijazno in kontrolirano klimo. Ravno folija za rastlinjak omogoča ustrezno zaščito, zato je rastlinjak primeren tudi za vzgojo sadik cvetja, vrtnin, oljk, plodovnic itd. Prozorna folija za rastlinjake se uporablja tudi za pokrivanje plastenjakov. Folija je večplastna in iz notranje strani tudi protirosna. Na voljo so standardne širine UV folije, na prosojnost pa imajo garancijo kar 4 leta. Profesionalni rastlinjaki, ki so opremljeni s kakovostno folijo, bodo primerno zaščitili pridelek pred temperaturnimi razlikami, vetrom, dežjem in ostalimi neugodnimi vremenskimi pojavi. Opremite jih lahko s vso potrebno avtomatiko, kot so na primer različni namakalni sistemi in sistemi ogrevanja.

KAKO SE OGREVA RASTLINJAK POZIMI?

Ostala ponudba

V naši ponudbi so poleg rastlinjakov tudi steklenjaki, ki so odlična rešitev za hobi vrtnarjenje. Ogrodje iz aluminija lahko pokrijemo s šipo, polikarbonatom ali kombinacijo obeh. Primerni so za gojenje rastlin pri visokih temperaturah. Postavitev steklenjaka ne zahteva posebnih temeljev, brez težav ga lahko postavite tudi na vrt ali teraso. 

prozorna folija za rastlinjak

Kakovostna oprema pomeni kakovosten pridelek

V našem podjetju smo mnenja, da igra oprema rastlinjakov ključno vlogo pri kakovosti pridelka, zato je vsa oprema, ki jo ponujamo, izdelana iz visokokakovostnih materialov. Vsa oprema ima garancijo, zato ste lahko popolnoma brez skrbi. Ponujamo vam inovativne namakalne sisteme, celotno namakalno opremo, vključno s PVC cevmi za namakanje, zelo kvalitetno prozorno folijo za rastlinjake, objemke, cevi itd.