Polikarbonatna kritina premaga vsako vremensko nevšečnost

Izdelava rastlinjaka s polikarbonatnimi ploščamiPolikarbonatna kritina je idealna za prekrivanje različnih vrst nadstrešnic in sicer nadstreškov, vrtnih ut, pergol, terasnih strešnih kritin, svetlobnih trakov, rastlinjakov, toplih gred idr. Polikarbonatna kritina je narejena iz sintetične plastike, ki je izjemno trajna in zelo lahka. Ob normalnih pogojih ni mogoče, da bi se polikarbonatna kritina poškodovala. Nanjo lahko zapade več deset centimetrov snega, verjetno celo meter, pa se z njo ne bi smelo zgoditi nič. Seveda pa sta pogoja za to, da je polikarbonatna kritina pričvrščena na pravilno zgrajeno konstrukcijo in da montažo izvedejo za to usposobljeni strokovnjaki.

Polikarbonatne plošče in kritine so lahko eno- ali večslojne in so zelo primerne ne samo v kmetijstvu (izdelava rastlinjaka), temveč tudi pri gradnji in industrijski uporabi. Zadnja leta se za zastekljevanje največkrat uporabljajo večslojne polikarbonatne plošče, ki so odlična zamenjava za druge tradicionalne materiale, ki so se uporabljali za zastekljevanje različnih površin. Kljub znatno nižji teži imajo polikarbonatne plošče mnogo odlik in prednosti. Med drugim so odpornejše od drugih poznanih materialov, enostavno se obdelujejo in montirajo, njihova mala teža pa pomeni tudi znatno nižje stroške prevoza, lažjo obdelavo in lažjo montažo. Slednje pride do izraza pri zastekljevanju svetlobnikov na strehah ali pri graditvi nadstreškov, ko moramo več kvadratov velike polikarbonatne plošče dvigovati na velike višine.

Izdelava rastlinjaka po meri - polikarbonatna kritina lahka, trpežna in močna

Izdelava rastlinjaka v podjetju Rar Novi d.o.o. vključuje tako tipske rastlinjake serijskih velikosti kot rastlinjake po meri. Širina tipskega rastlinjaka je 4 ali 5 metrov, višina pa 2,4 ali 2,5 metra. Takšna višina omogoča rast tudi visokoraslim rastlinam. Izdelava rastlinjaka po meri pride v poštev kadar nimate prostora za postavitev serijskega rastlinjaka. Rastlinjak po meri sicer ne more biti ožji od 2,5 metra, je pa lahko poljubne dolžine. Rastlinjak, ki je daljši od 6 metrov, ima bočna okna z navijanjem po celi dolžini in z obeh strani. Krajši so sicer brez bočnih oken, imajo pa zato drsna vrata na obeh straneh rastlinjaka, kar omogoča zadovoljivo prezračevanje.

Izdelava rastlinjaka se začne z izdelavo konstrukcije iz vroče cinkanih cevi, ki jih odlikuje dolga življenjska doba. Konstrukcijo nato pokrijemo s profesionalno EVA folijo, ki je večplastna in UV stabilizirana, z notranje strani pa preprečuje rosenje. Za dodatno zaščito lahko vrh rastlinjaka pokriva lahka in trpežna polikarbonatna kritina, za stene pa uporabimo polikarbonatne plošče.

Odločite se lahko za večji profesionalni ali manjši rastlinjak. Cena je odvisna od velikosti, načina izdelave in uporabljenega materiala. Vas zanima namakanje rastlinjaka? Morda zalivanje vrta?

Obiščite nas - z veseljem vam bomo pomagali.