Pravilno zalivanje vrta za rast sadik

Pravilno zalivanje vrta z namakalnim sistemomPravilno zalivanje vrta je zelo pomembno, da rastline uspešno rastejo in bogato obrodijo. V profesionalnih rastlinjakih, pri proizvodnji vrtnin in zelenjave, uporabljamo predvsem kapljično namakanje, ki predstavlja enostavno zalivanje vrta, ki je hkrati uspešno. Pri vzgoji in proizvodnji cvetja uporabljamo namakanje s pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Pri vzgoji sadik pa kot pravilno zalivanje vrta uporabljamo v glavnem namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe. Namakalni sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in si tako lahko privoščite samodejno zalivanje vrta, omogočajo pa tudi dognojevanje. V rastlinjakih lahko za pravilno zalivanje vrta uporabljate tri osnovne sisteme namakanja: kapljično namakanje na cev ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe in namakanje z meglilnikom.

Enostavno zalivanje vrta z namakalnimi sistemiEnostavno zalivanje vrta z namakalnimi sistemi

Za pravilno zalivanje vrta je najbolj razširjeno namakanje v rastlinjakih kapljično namakanje. V podjetju RAR rastlinjaki vam pripravimo sistem za namakanje rastlinjaka po vaši želji. V naši ponudbi je več kot le en namakalni sistem, poleg tega pa priskrbimo ves potreben material za vaš nov namakalni sistem. Izberete lahko med tremi osnovnimi vrstami enostavnega zalivanja vrta oziroma sistemi za namakanje: kapljično, namakanje s pršenjem ali namakanje z meglilnikom. Namakanje v rastlinjakih je pri vzgoji rastlin pomemben faktor, zato je pomembno kakšen namakalni sistem izberete za svoj rastlinjak. Vsak namakalni sistem je lahko tudi tehnološko zelo podprt. Čas pri pridelavi s pravilnim zalivanjem vrta je zelo pomemben in namakanje v rastlinjakih je lahko zaradi boljšega izkoristka podprto s kontrolerji za samodejno zalivanje vrta.

KAPLJIČNO NAMAKANJE PRIPOROČLJIVO TUDI ZA RASTLINJAKE

Enostavno zalivanje vrta - hitro in praktično

Če izberete kapljično namakanje za namakanje vrtnin v rastlinjaku, lahko izberete sistem za kapljično namakanje na cev ali na kapljalnik. In tako poskrbite za hitro pravilno zalivanje vrta. Sistem za kapljično namakanje pa lahko naredite tudi sami, mi pa vam le svetujemo, kako urediti namakanje v rastlinjakih. Kapljično namakanje je sicer najučinkovitejše, saj cev za namakanje pripeljemo prav do korenin.