PVC cevi za zalivanje vrta in namakanje

PVC cevi za zalivanje vrtaVsaka rastlina za svojo rast potrebuje vodo, v kateri so raztopljene potrebne hranilne snovi. Kapljični namakalni sistem namreč s pomočjo PVC cevi za zalivanje vrta omogoča natančno in učinkovito zalivanje, kar posledično pomeni boljše uspevanje rastlin. Ker je kapljično namakanje hkrati tudi nadvse enostavno, se boste s PVC ali tudiporoznimi cevmi za namakanje izognili zapletenim namakalnim sistemom, za katere namenite veliko časa, predvsem a denarja. Kapljično namakanje s pvc cevmi za namakanje je pravzaprav zelo enostaven sistem. Po PVC ceveh usmerimo vodo do številnih šob, ki so nameščene ob posameznih rastlinah. Iz cevi za zalivanje vrta počasi kaplja voda, ki skrbno namaka vsako rastlino. Takšen kapljični zalivalni sistem za namakanje prinaša številne prednosti, predvsem pa cevi za zalivanje vrta omogočajo natančen nadzor nad tem, kako so razporejene šobe in kolikšno količino vode jim namenimo.

porozne in PVC cevi za namakanjePorozne cevi za namakanje rastlin

V podjetju RAR NOVI vam z veseljem svetujemo, kako namestiti sistem za kapljično namakanje s poroznimi cevmi za namakanje in kako ga čim smotrneje uporabljati. Kapljični namakalni sistem s cevmi za zalivanje vrta pa ima še eno dobro stran: dodate mu lahko primerno količino gnojil in si tako še olajšate delo. Namakalni sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in omogočajo tudi dognojevanje. V rastlinjakih lahko uporabljate tri osnovne sisteme namakanja: kapljično namakanje na cevi za zalivanje vrta ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe in namakanje z meglilnikom. Vsi ti sistemi so lahko mehanski ali podprti s kontrolerji.

Porozne cevi za namakanje

Če izberete kapljično namakanje za namakanje vrtnin v rastlinjaku, lahko izberete sistem za kapljično namakanje na cev ali na kapljalnik. Močnejšo pvc cev za namakanje po rastlinjaku se pritrdi na konstrukcijo, nato pa se po želji do vsake vrtnine napelje še dodatno cev za zalivanje vrta, na koncu katere se lahko pritrdi tudi kapljalnik. Sistem za kapljično namakanje pa lahko naredite tudi sami, mi pa vam le svetujemo, kako urediti namakanje v rastlinjakih.