porozna cev za namakanje

Izjemno učinkoviti namakalni sistemi omogočajo enostavno skrb za rastline

Namakalni sistemidan danes zelo poenostavljajo skrb za rastline, ki nam rastejo na vrtu, v gredici, pa tudi v večjih rastlinjakih ali celo na njivah. Dan danes obstajajo tri osnovne vrste namakalnih sistemov:
- kapljično namakanje na cev ali kapljalnik,
- namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe namakanje,
- namakanje z meglilnikom.
Vsi sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in tako omogočajo izjemno prilagodljivost ter zagotavljajo visoko učinkovitost.


Kateri namakalni sistem je najprimernejši in kdaj rastline sploh zalivati?

Za najracionalnejšega, in tudi najpogosteje uporabljanega, velja kapljični sistem, s katerim iz cevi voda prodira neposredno v območje korenin. Zaradi vse večjih težav s pitno vodo je tudi v primeru uporabe namakalnih sistemov priporočljivo uporabljati meteorno vodo, ki jo zbiramo v zato namenjenem zbiralniku in jo kasneje uporabimo za zalivanje rastlin. Rastline je po priporočilih strokovnjakov najpametneje zalivati v zgodnjih jutranjih urah, saj takrat vodo hitro in učinkovito vsrkajo. Izogibati se moramo zalivanja čez dan, ko je vroče, saj s tem rastlinam škodujemo.


Vrtni namakalni sistem za travo in vrt je ekonomičen in izjemno učinkovit

Vrtni namakalni sistem predstavlja odlično pridobitev, ki zagotovo zmanjša skrbi vsakemu lastniku vrta. Pri namakalnem sistemu, ki ga uporabljamo na vrtu, pa ne gre zgolj za udobje, ki nam ga namakalni sistem nedvomno prinaša in za prihranek pri delu, pač pa tudi za ekonomičnost zalivanja. Ta se še posebej pozna pri nižjih stroških za vodo, saj zalivalni sistemi rastline lahko zalijejo optimalno in enakomerno ter tako precej prihranijo pri porabi vode. Cena namakalnega sistema za travo ali vrt pa se tako bogato obrestuje. Posebej zanimiv je kapljični namakalni sistem, ki vodo pripelje neposredno do korenin rastline. Njegova postavitev je enostavna, uporaba pa nadvse ekonomična in praktična ob tem pa je zmerna tudi cena kapljičnega namakalnega sistema.

NAMAKALNI SISTEM JE PRIMEREN ZA TRAVO ALI PRIDELKE


Namakalni sistem za vrt omogoča, da vse rastline, ki na vrtu uspevajo dobijo optimalno količino vode, rastje pa je tako bujno in trajno. Z namakalnim sistemom za travo oz. vrt bomo poskrbeli tudi, da povrtnine ne bodo gnile, prav tako pa se ne bodo pojavile nadležne in škodljive plesni, ki so lahko posledica ročnega zalivanja.


Pestra izbira namakalne opreme v podjetju RAR d.o.o.

V podjetju Rastlinjaki RAR novi d.o.o. svojim strankam ponujamo moderne in cenovno dostopne namakalne sisteme. Stranke se lahko odločajo med vsemi tremi vrstami namakalnih sistemov:
- kapljičnim namakanjem na cev oz kapljalnikom,
- namakanjem s pršenjem od zgoraj,
- namakanjem z meglilnikom.


V našem podjetju pa lahko poleg namakalnih sistemov stranke kupijo tudi drugo namakalno opremo. Učinkovite in cenovno dostopne pa so tudi rešitve, ki jih ponujamo ob porozno cevi za namakanje.

namakalni sistemi in ostala oprema


Kdaj je najprimerneje uporabiti katerega izmed naštetih namakalnih sistemov?

V primeru kapljičnega namakanja rastlin v rastlinjaku strankam priporočamo kapljalnik. V primeru, da se stranke odločijo za namakanje s pršenjem, potrebujejo še rezervoar za vodo, črpalko, ki skrbi za pritisk pri namakanju z pršenjem, zalivalne cevi in cev za namakanje s šobo. Tudi takšen način namakanja v rastlinjakih je dokaj pogost, vendar za svoje delovanje potrebuje nekoliko več vode, kot kapljalnik in je tako manj ekonomičen.


Več informacij o samih namakalnih sistemih lahko najdete na naši spletni strani. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na voljo tako po telefonu kot tudi po e-pošti, kjer vam bomo z veseljem odgovorili na vprašanja, ki se vam še zastavljajo. Veseli pa bomo tudi vašega obiska v naši poslovalnici, kjer se lahko s strokovnjaki pogovorite o vrstah namakalnih sistemov, o samih ceveh za namakanje ter drugi namakalni opremi. Z veseljem pa vam bomo pomagali tudi v primeru porozne cevi za namakanje, ki jo lahko zamenjate brez menjave celotnega namakalnega sistema.