Profesionalni rastlinjaki za odlične poznavalce vrtnarjenja

Profesionalni rastlinjaki so namenjeni predvsem uporabi za tržno proizvodnjo, zato potrebujejo res najboljše pogoje za rast in čim daljšo lastno življenjsko dobo. Profesionalni rastlinjaki imajo vse vrste zračenja (bočno, čelno in strešno). Dobro je, da je konstrukcija profesionalnih rastlinjakov proizvedena iz vročih pocinkanih cevi in profilov, saj bodo ti gotovo zdržali zelo dolgo časa. Seveda je nujno potrebno tudi namakanje takšnega rastlinjaka. Najpogosteje se uporablja sistem, ki je podoben kapljičnemu zalivanju vrta. Pomembno je tudi, da je folija za rastlinjak vrhunske kvalitete. V našem podjetju vam ponujamo vse za rastlinjake in tople grede in kompletno opremo za rastlinjake.

cena za profesionalni rastlinjakProfesionalni rastlinjaki zahtevajo le najboljšo opremo

Profesionalni vrtni rastlinjaki so lahko veliki ali manjši. Pomembno pa je to, da imajo najboljšo opremljenost. To pomeni, da imajo vse možne variante prezračevanja, hlajenje, ogrevanje, senčenje. Zelo pomembno je namakanje rastlinjaka, ki je lahko podobno, kot je to pri zalivanju vrta s kapljičnim sistemom. Zanimive pa so tudi podobnosti med rastlinjaki in toplimi gredami. Slednje so v bistvu rastlinjaki v malem, ki omogočajo, da vrtičkarji uspešno prezimijo manjše količine zelenjave ali drugih rastlin.

Rastlinjaki in tople grede: enak sistem, različna velikost

Rastlinjak je v bistvu topla greda v velikem planu. Cena ogrevanja rastlinjakovin tople grede je sorazmerno nizka. To pomeni, da v rastlinjakih in toplih gredah zelenjava in druge rastline ob ogrevanju brez težav prezimijo. Razlika je le v velikosti, saj je topla greda v primerjavi z rastlinjakom neprimerno manjša.

Namakanje rastlinjaka je nujno: ročno zalivanje nima smisla

Ker je rastlinjak sam po sebi zaprt prostor, v katerega dež načeloma ne pride, je namakanje rastlinjaka nujno potrebno, saj je velika investicija v profesionalni rastlinjak popolnoma brez smisla, če bi bilo potrebno ročno zalivanje. Zato je zelo pomembno, da je namakanje rastlinjaka urejeno kvalitetno in učinkovito.

Rastlinjaki.si | Profesionalni rastlinjaki za najbolj zahtevne - povezave do naše spletne strani: