Namakalni sistemi - kapljični in drugi

Namakalni sistem za travoNajbolj razširjeni namakalni sistemi - kapljični v rastlinjakih - so naša domena. V podjetju RAR rastlinjaki vam pripravimo namakalne sisteme za rastlinjake po vaši želji. V naši ponudbi je več namakalnih sistemov - kapljični so najbolj priljubljeni - poleg tega pa priskrbimo ves potreben material, tudi za vaš nov namakalni sistem za travo. Izberete lahko med tremi osnovnimi sistemi za namakanje: kapljično, namakanje s pršenjem ali namakanje z meglilnikom. Namakanje v rastlinjakih je pri vzgoji rastlin pomemben faktor, zato je pomembno kakšen namakalni sistem, kapljični ali kateri drugi, izberete za svoj rastlinjak. Vsak namakalni sistem je lahko tudi tehnološko zelo podprt. Čas pri pridelavi je zelo pomemben in namakanje v rastlinjakih je lahko zaradi boljšega izkoristka podprto s kontrolerji.

Namakalni sistemi - kapljičniNamakalni sistem za travo in zunanje površine

Pri zunanjih kmetijskih površinah in kot namakalni sistem za travo se uporablja predvsem kapljično namakanje ali pršenje. V profesionalnih rastlinjakih, pri proizvodnji vrtnin in zelenjave, uporabljamo predvsem namakalne sisteme - kapljično namakanje. Pri vzgoji in proizvodnji cvetja uporabljamo namakanje z pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Pri vzgoji sadik pa uporabljamo v glavnem namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe. Namakalni sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in omogočajo tudi dognojevanje.

Namakalni sistem za travo in ostalo

Kot namakalni sistem - kapljično namakanje za namakanje vrtnin v rastlinjaku lahko izberete sistem za kapljično namakanje na cev ali na kapljalnik. Močnejšo cev za namakanje po rastlinjaku se pritrdi na konstrukcijo, nato pa se po želji do vsake vrtnine napelje še dodatno cev za namakanje, na koncu katere se lahko pritrdi tudi kapljalnik. Namakalne sisteme za rastlinjake pa lahko naredite tudi sami, mi pa vam le svetujemo, kako urediti namakalni sistem - kapljični ali kakšen drug, ki vam ustreza. Kapljično namakanje je sicer najučinkovitejše, saj cev za namakanje pripeljemo prav do korenin.