Namakalni sistemi: kakovostne cevi in seti za kapljično namakanje vrtnin in trave

Namakalni sistemi v rastlinjakih, tako profesionalnih kot manjših, igrajo ključno vlogo pri rasti rastlin in vrtnin. Med najbolj učinkovite načine zalivanja rastlin sodi kapljično namakanje, za kar potrebujemo kakovostne cevi za kapljično namakanje. Namakalna oprema mora v vsakem primeru biti kakovostna oziroma izdelana iz vrhunskih materialov. V naši ponudbi lahko najdete samo najboljše namakalne sisteme, set za kapljično namakanje vrtnin, vrhunski namakalni sistem za travo itd. Podjetje Rar novi d. o. o. je podjetje s tradicijo. Že dolga leta je naša edina skrb proizvodnja in prodaja profesionalnih vrtnih rastlinjakov, steklenjakov in celotne opreme za rastlinjake. V naši ponudbi boste našli tudi različne kritine oziroma plošče za nadstreške in terase, s pomočjo katerih lahko poskrbite za udobje in zaščito pred vremenskimi vplivi.

Kakovostna namakalna oprema: cevi za kapljično namakanje

Namakalni sistemi so lahko različni. Lahko so popolnoma avtomatizirani in omogočajo dognojevanje. Če imate rastlinjak, potem morate poskrbeti za namakalno opremo. Uporabljate lahko tri osnovne sisteme namakanja, in sicer kapljično namakanje na cev ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe namakanje z meglilnikom. Omenjeni namakalni sistemi so lahko mehanski ali pa podprti s kontrolerji. Če se odločite za tovrstno namakanje, potrebujete kakovosten sistem oziroma cevi za namakanje. Omenjen kapljični sistem je v zadnjem času zelo priljubljen v profesionalnih rastlinjakih, ki se uporabljajo za proizvodnjo vrtnin in zelenjave. Za vzgojo cvetja se uporabljajo predvsem namakalni sistemi s pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Za vzgojo sadik pa večinoma uporabljamo namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe. Cevi za namakanje v rastlinjakih morajo biti kakovostne in izdelane iz trpežnih in zanesljivih materialov. Najboljše cevi za kapljično namakanje so PVC cevi.

Kapljični namakalni sistemi

Kapljično namakanje predstavlja enega najbolj primernih sistemov oziroma načinov zalivanja. Na tak način lahko rastline oskrbimo z optimalno potrebno količino vode. Omenjeni sistemi s pomočjo cevi za namakanje omogočajo natančno in učinkovito zalivanje, kar pripomore k boljšemu uspevanju oziroma rasti rastlin. Kapljični namakalni sistemi so zelo enostavni in tudi z vidika stroškov zelo primerni. Delovanje sistema je enostavno: po PVC ceveh je voda usmerjena do številnih šob, ki so nameščene ob posameznih rastlinah. Iz šob počasi kaplja voda, ki namaka vsako rastlino posebej. Kapljični sistem za namakanje oziroma zalivanje ima veliko prednosti, ena izmed njih je tudi, da omogoča natančen nadzor nad tem, kako so razporejene šobe in katere rastline zalivamo, koliko vode jim namenimo itd. Še ena je prednost omenjenega sistema. Dodate mu lahko tudi primerno količino gnojil in si prihranite še eno delo.

Namakanje rastlin in vrtnin v rastlinjakih

V našem podjetju vam nudimo različne sisteme za namakanje rastlin v rastlinjakih. Izredno priljubljeno in učinkovito je kapljično namakanje, pri katerem rastlinam dovajamo vodo po kapljicah. Ker ne močimo zelenih delov rastline, lahko na tak način preprečimo številne bolezni. Sistemi namakanja v rastlinjakih so zasnovani tako, da lahko natančno nastavite količino vode in čas namakanja. Oprema deluje tudi pri nižjih tlakih, zato zalivalni sistem omogoča tudi velik prihranek energije. V vseh pogledih tovrstno namakanje nudi zelo intenzivno pridelavo rastlin, hkrati pa zelo zmanjša vplive na okolje. V podjetju Rar novi d. o. o. vam pripravimo kakovosten namakalni sistem po vaši želji. Naša ponudba je pestra in raznolika. V njej boste našli različne sisteme: kapljični, namakanje s pršenjem in namakanje z meglilnikom.

Namakalni sistem cena

Vrhunski set za kapljično namakanje vrtnin

Namakanje v rastlinjakih je pomemben faktor, zato ne gre podcenjevati izbire namakalnega oziroma zalivalnega sistema. Naša ponudba sistemov je različna, pri izbiri pa vam bomo z veseljem tudi svetovali. Potrebujete set za kapljično namakanje vrtnin ali namakalni sistem za travo? Mi vam lahko svetujemo pri izbiri primerne opreme in sistema.

UGODNA PONUDBA ZA NAMAKALNE SISTEME