Namakalni sistem za vrt za vedno zelen in zdrav vrt

Namakalni sistemi na naših vrtovih postajajo vse bolj nepogrešljivi, saj s svojim enakomernim in učinkovitim zalivanjem olajšajo zalivanje vrta, trat ter okrasnih, sadnih in drugih rastlin, pri tem pa rastlinam dovajajo le toliko vode, kolikor je te potrebujejo. Cev za namakanje s škropilniki oz. zalivalniki je nameščena tja, kjer je to najbolj optimalno. Voda tako ne odteka stran, rastlinje pa je zalito ravno v pravšnji meri.

Namakalni sistemi so v osnovi sestavljeni iz krmilne naprave, ki skrbi za vse funkcije delovanja sistema, ventilov, ki nadzorujejo in usmerjajo pretok po ceveh, ter razpršilnih enot, ki skrbijo za enakomerno porazdelitev vode po zemljišču. Namakalni sistem za vrt bo svojo nalogo učinkovito opravljal le tedaj, ko bo načrtovan glede na značilnosti vrta, terena in rastlinstva v njem. Zavedati se moramo, da zelenice ne moremo zalivati z enakimi količinami kot grmovnice in rože, zato je vrt najbolje razdeliti v različne cone, na katerih se uporabljajo različni režimi namakanja. Najučinkovitejše je kapljično namakanje, saj cev za namakanje pripeljemo prav do korenin.

Namakalni sistem za vrt

Kapljični namakalni sistem za vrt najbolj učinkovit

Kapljični namakalni sistemi se uporabljajo predvsem za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja. Kapljično namakanje velja za najbolj varčno in učinkovito metodo dovajanja vode rastlinam. Vodo od vodnega vira do rastline dovajamo preko cevi za namakanje. Na cev za namakanje so pritrjeni razpršilci in šobe, ki so razporejeni ob vsaki sadiki posebej, iz njih pa počasi kaplja. Tla so zalita nežno in enakomerno, kar preprečuje prekomerno izhlapevanje, pronicanje ali odtekanje dragocene vode. Cevi za kapljično namakanje so lahko nameščene v zraku, pritrjene na ostalih napeljavah, položene na tla oz. zemljo ali pa vkopane pod zemeljsko površino.

PREBERI VEČ O KAPLJIČNEM ZALIVANJU VRTA

Različni namakalni sistemi RAR

Zagotavljamo vam, da boste v obsežni ponudbi podjetja RAR našli ravno pravšnji namakalni sistem za vrt za vaš vrt, priskrbeli pa vam bomo tudi ves potreben dodatni material. Poleg kapljičnega namakanja je za namakanje vrta na voljo tudi namakanje s pršenjem ali namakanje z meglilnikom. Sistem za kapljično namakanje si lahko namestite tudi sami, mi pa vam pri tem lahko svetujemo.

Kapljični namakalni sistem za vrt - enakomerno in učinkovito namakanje z manjšo porabo vode. Obiščite nas. Vabljeni tudi na našo spletno stran!

RAR rastlinjaki | Namakalni sistem za vrt, namakalni sistemi, cev za namakanje - povezave do naše spletne strani: