UV folija za rastlinjake in ostala oprema

UV zaščitene folije EVAZimski rastlinjaki oz. zimski vrtovi so lahko pokriti s posebno UV folijo – folijo za rastlinjake – ali pa so stekleni – takšnim pravimo steklenjaki. Zimski vrtovi, ki so namenjeni za druženje, so večinoma stekleni, medtem ko so zimski rastlinjaki pokriti s PVC folijo za rastlinjake. Vaša izbrana folija za rastlinjak je lahko pvc folija za rastlinjak, ali pa posebna EVA folija. EVA folija je UV stabilizirana folija, večplastna in z notranje strani protirosna. EVA UV folija za rastlinjak ima življenjsko dobo 6 - 8 let. Zimski rastlinjaki, ki so namenjeni za sejanje in pridelavo zelenjave, morajo biti primerno ogrevani in imeti primerno svetlobo. Ogrevanje je možno na različne načine, za primerno svetlobo pa poskrbi prozorna folija za rastlinjake.

 

 

UV folija za rastlinjake nad PVC cevmi za namakanjePVC folija za rastlinjak za zimske rastlinjake

Zimski vrtovi lahko služijo tudi za vzgojo rastlin, imenujemo jih lahko tudi zimski rastlinjaki. Zimski vrtovi oz. zimski rastlinjaki so odlična ideja, če želite imeti nekaj domače zelenjave. Bio zelenjava ima veliko več hranilnih snovi kot škropljena zelenjava, zato so zimski vrtovi oz. zimski rastlinjaki s pomočjo prozorne folije za rastlinjake za pridelavo le te odlična rešitev. Seveda pa je za večje količina primeren vrtni rastlinjak pokrit z EVA folijo za rastlinjak. Če ne želite skozi vso zimo kupovati zelenjave v trgovini, kupite vrtni rastlinjak in pridelajte svojo zelenjavo, ki je lahko stoodstotno bio zelenjava.

 

 

PVC folija za rastlinjak za zimo

UV stabilizirane EVA folije za rastlinjak, ki jih uporabljamo za pokrivanje rastlinjakov in plastenjakov, so torej večplastne in iz notranje strani tudi protirosne. Debelina UV folije je 200 mikronov. Standardne širine uv EVA folije so: 4m, 6,5m, 7,5m, 8,5m, 9,5m, 10,5m, 12,5m, 14m. UV stabilizirane EVA folije imajo garancijo 4 leta na prosojnost. Življenjska doba UV stabilizirane EVA folije za rastlinjak v slovenskem prostoru je, kot že rečeno, od 6 do 8 let. Poleg PVC folij, pa pri podjetju RAR novi dobite tudi pvc cevi za namakanje vrta in okolice hiše.

 

PVC CEVI ZA NAMAKANJE VRTA ZA ENOSTAVNO DELO Z VRTNINAMI

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
Naslov
Stegne 15
1000 Ljubljana
Spletna stran
E-pošta
041 741 763
(01) 511 31 00
Strani v ostalih jezikih
Seznam fraz
folija za rastlinjake, pvc folija za rastlinjak, prozorna folija za rastlinjake
ZEMLJEVID