Postavitev rastlinjaka na ugodno lego


Postavitev rastlinjaka je zelo preprosta, vendar če ne boste izbrali prave lege, ne boste mogli popolnoma izkoristiti vseh prednosti, ki vam jih pri gojenju povrtnin nudijo rastlinjaki. Izdelava rastlinjaka je v naših rokah, vi morate le ugotoviti kam postaviti rastlinjak. Če ne veste kam postaviti rastlinjak, vam bomo z veseljem pomagali, da boste našli pravo rešitev za vaš rastlinjak. Priporoča se, da se rastlinjak, če je le mogoče, postavi na prisojno lego.
V našem podjetju uporabljamo lastne načrte in materiale visoke kakovosti. Postavitev rastlinjaka in konstrukcija za rastlinjak je s pomočjo naših skic možna tudi v lastni režiji. Če pa menite, da rastlinjaka ne boste zmogli postaviti sami, lahko postavitev rastlinjaka prepustite našim izkušenim sodelavcem, ki vam bodo tudi razložili, kako poteka sama izdelava. Rastlinjak, ki ga montiramo mi, dobi garancijo na kakovost in izvedbo.

Konstrukcija za rastlinjak iz polikarbonata je na voljo v različnih dimenzijah


Konstrukcija za rastlinjak iz polikarbonata, ki vam jo nudimo v našem podjetju, je izdelana iz vroče cinkove cevi, kar zagotavlja dolgo življenjsko dobo.
V našem podjetju vam nudimo:

  • vrtne rastlinjake, ki so namenjeni lastni pridelavi povrtnin in rastlin
  • profesionalne rastlinjake, ki so namenjeni tržni pridelavi povrtnin in rastlin

Konstrukcija za rastlinjak, ki je namenjen lastni pridelavi povrtnin, je široka 4 ali 5 m. V primeru, da je konstrukcija za rastlinjak daljša od 6 m, ima bočna okna z navijanjem po celi dolžini, v nasprotnem primeru pa ima konstrukcija drsna vrata na obeh koncih. Višina konstrukcije rastlinjakov je 2,4 m ali 2,5 m, tako da so rastlinjaki primerni tudi za gojenje višjih rastlin.
Po naročilu se lahko izdela konstrukcija za rastlinjak, ki je ožja od 4m, vendar morate upoštevati, da je 2,5 m najmanjša širina, ki jo lahko ima konstrukcija. Rastlinjak takih dimenzij imenujemo mali rastlinjak.

Izdelava rastlinjaka mora biti natančno izvedena


Izdelava rastlinjaka mora biti kvalitetna in natančno izvedena. Osnova za to je konstrukcija za rastlinjak, ki mora biti pravilno postavljena. Le tako boste lahko dolgo uživali v pridelkih, ki vam jih bo dajal vaš rastlinjak. Konstrukcija se mora postaviti na dobro pripravljeno podlago, ki je bistvena za stabilnost rastlinjaka. Tako pri vprašanju kam postaviti rastlinjak ni pomembna samo lega, ampak tudi podlaga, kjer bo stal rastlinjak. Izdelava in postavitev rastlinjaka mora biti izvedena na podlago s kvalitetno prstjo, saj bodo v slabi zemlji rastline slabo uspevale.
Izdelava rastlinjaka lahko vsebuje tudi namestitev:

  • zunanjega ali notranjega senčenja
  • ogrevalnega sistema
  • namakalnega sistema

UV folije eva za rastlinjak, so kvalitetne folije s katerimi so prekriti naši rastlinjaki. Folija za rastlinjak mora biti kvalitetna, tako kot sama konstrukcija. Rastlinjak vam bo tako dolgo služil, saj bo kvalitetna celotna izdelava. Rastlinjaki že sami po sebi nudijo rastlinam zaščito pred točo, podobno kot mreže proti toči. Če pa želite pred točo zaščititi le svoj vrt, pa vam bo prav prišla mreža za zaščito proti toči.

Rastlinjaki RAR NOVI d.o.o. | Postavitev rastlinjaka iz polikarbonata, povezave do naše spletne strani: