Namakalni sistemi za zalivanje vrta vam prihranijo čas in vodo


Pri nas vam nudimo tri vrste zalivalnih sistemov za zalivanje vašega vrta. Izbirate lahko med sistemi za kapljično namakanje vrta, sistemi zalivanja s pršenjem in sistemi za zalivanje z meglinikom. Sistem za kapljično namakanje vrta je najbolj razširjen, saj omogoča zelo natančno doziranje potrebne vode. Voda poteka po ceveh na katerih so na koncu nameščene posebne šobe. Iz njih kaplja voda, ki namaka vsako rastlino posebej v vašem vrtu. V kapljični sistem za namakanje vrta lahko dodate tudi gnojila, ki se enakomerno dozirajo kar vam zelo olajša delo v vašem vrtu. Dobra lastnost kapljičnega sistema za namakanje vrta je tudi ta, da se ne moči zeleni del rastline, kar prepreči številne bolezni rastline. Sistem za pršenje rabi za svoje delovanje črpalko, ki ustvarja pritisk. Ta namakalni sistem je najprimernejši za vzgojo in proizvodnjo cvetja ter za vzgojo sadik. Sistem za namakanje z meglilnikom je priporočen pri vzgoji rastlin, saj vlaži zrak in ga obenem hladi.

Zalivanje vrta

VEČ O KAPLJIČNEM ZALIVANJU VRTA


Poleti je zalivanje rastlin nujno opravilo, ki ga namesto vas opravi namakalni sistem


Zalivanje vrta poleti je nujno, ker rastline ne morejo preživeti brez vode pri visokih temperaturah. Namakalni sistem za zalivanje vrta skrbi, da rastline dobijo ravno pravšnjo količino vode, ki jo potrebujejo za svojo rast. Namakalni sistem za vrt vam prihrani čas, ki bi ga porabili za zalivanje in porabljeno vodo, ker je je optimalno dozirana za vsako rastlino posebej.

VEČ O ZALIVANJU VRTA


Trava se običajno zaliva z zalivalnim sistemom s pršenjem


Za zalivanje trave se največkrat uporablja zalivalni sistem s pršenjem. Namakalni sistem je sestavljen iz rezervoarja za vodo, črpalke, namakalne cevi in cevi za namakanje s šobo. Črpalka skrbi za pritisk vode, ki je potreben, da se voda razprši. Sodobnejši način namakalnega sistema s pršenjem je samohodni element, ki se pomika po lastni cevi, možna je tudi izbira zalivanja s pršenjem, kjer je na koncu cevi nameščen fiksni zalivalec. Tudi ta način namakanja vrta omogoča kontrolirano dodajanje gnojil za vašo travo.

Več o ceveh za zalivanje vrta:https://www.vsi.si/rastlinjaki-rar-novi/zalivalni-sistemi-za-travo

Zalivalni sistem