Rastlinjak - cena rastlinjakov, EVA in PVC folije in cene paradižnikov pozimi

Rastlinjak - cena rastlinjakov in cena prozornih EVA oz navadnih PVC folij za rastlinjakeje na trgu zelo različna, prav tako pa je poleg cene različna tudi PVC oz EVA kvaliteta, katera izhaja iz njihovih EVA oz PVC lastnosti. Lastnosti materialov v rastlinjaku pa seveda ključno vplivajo tudi na kvaliteto vzgojene solate, paradižnika oz zelenjave na splošno, katera ima na trgu - predvsem pozimi - bistveno višjo ceno, kot je njena cena poleti. V primeru profesionalne vzgoje rastlin, lahko izbira pravega materiala za rastlinjake in hranil za rastline odloča o razvrstitvi naših pridelkov npr paradižnik, solata, ipd v BIO skupino, katera dosega bistveno višje cene na trgu od cene »navadne zelenjave«.

rastlinjak za paradižnik cena

Vrste rastlinjakov, možnosti njihove postavitve in cena rastlinjakov

Cena rastlinjakov je najprej odvisna od njihove vrste in njegove velikosti. V našem podjetju Rastlinjaki RAR novi d.o.o. imamo odlične cene vrhunskih profesionalnih in vrtnih rastlinjakov iz stekla ali folije, UV EVA folij za zaščito rastlinjakov - predvsem pozimi. Prav tako imamo v ponudbi različne PVC cevi za zalivanje, namakalne sisteme za kapljično namakanje s pomočjo PVC cevi, kapljalnika ali pršilnika, polikarbonatne plošče in kritine ter različne senčilne mreže po odlični ceni.

Ko razmišljamo o ceni vrtnega oz profesionalnega rastlinjaka - cena rastlinjaka je najprej odvisna od njegove velikosti in materialov, saj večji rastlinjak pomeni več materiala in posledično večjo ceno, prav tako pa ima tudi material svojo ceno. Kvalitetnejši material ima seveda višjo ceno na trgu. V primeru, da razmišljate po postavitvi domačega oz profesionalnega rastlinjaka, vam v našem podjetju zagotavljamo najboljše cene odličnih in okolju prijaznih folij za postavitev rastlinjaka, ki bo po vaši meri in primeren za vse letne čase. Opcije postavitve so neskončne (npr: znotraj steklenega rastlinjaka izveden en ali več mini rastlinjakov za paradižnik ali solato), zato vas z veseljem pričakujemo z našo kvalitetno ponudbo.

pvc folija za rastlinjak pozimi

EVA ali PVC folija za rastlinjak? kakšna je cena in kakšne so njune lastnosti

PVC - polivinil klorid oz Polyvinyl chloride je eden izmed najbolj proizvajanjih in znanih sintetičnih plastičnih polimerov, kateri se uporabljajo praktično povsod, cena PVC pa je izredno nizka. Najbolj znan produkt iz polivinil klorida je PVC folija. Na široko potrošnjo PVC materiala je bistveno vplivala tudi njegova nizka cena. Ko rečemo folija za rastlinjak, ne mislimo poceni PVC folije za rastlinjake. Rastlinjaki v naši domeni niso pokriti s prozorno PVC folijo, temveč kvalitetno prozorno folijo za rastlinjake z UV zaščito, katera je narejena iz Etilen-vinilacetata oz Ethylene-vinyl acetate - od tod tudi ime »EVA« . Cena prozorne EVA folije za rastlinjake z UV zaščito, je zaradi njenih odličnih lastnosti malo višja, od bistveno cenejše PVC folije, vendar pa ima UV EVA folija za rastlinjake odlične kvalitete, saj ima lastnost visokega prenosa svetlobe in posledično zagotavlja odlično foto - termično stabilnost, kar je še posebno dobrodošlo za vzgojo rastlin v rastlinjakih pozimi. Prednost prozorne folije za rastlinjake pred PVC je predvsem v tem, da vsebuje UV blokatorje, kateri preprečujejo degradacijo, prav tako pa EVA folija ne delaminira, je brez barvnih sprememb in kar je najpomembnejše, je prijaznejša do okolja od PVC, kar opravičuje njeno višjo ceno.

OGREVANJE RASTLINJAKOV JE POMMEBNO PREDVSEM POZIMI

Gojonje paradižnika pozimi v vrhunskih rastlinjakih po odlični ceni

Paradižnik ima tako kot solata in druga vrtna zelenjava pozimi bistveno višjo ceno. V primeru da imamo vrtni rastlinjak z ustrezno zaščito pred mrazom - steklo, prozorna in kvalitetna termo folija itd, se lahko izognemo visokim cenam zelenjave pozimi in sami vzgajamo svoj paradižnik, solato, itd. Rastlinjakov je mnogo vrst, nekateri svoje vrtove enostavno pokrijejo s prozorno PVC folijo, vendar le tem svetujemo, da PVC nadomestijo vsaj z EVA folijo, katero imamo v naši ponudbi po izredno konkurenčni ceni.Vzgojene rastline bodo veliko bolj kvalitetne, prav tako pa bo njihova rast uspešnejša.