Zalivanje vrta - enakomerno in učinkovito z namakalnimi sistemi

Kapljicno zalivanje vrta Namakalni oz. zalivalni sistemi zagotavljajo enakomerno in učinkovito zalivanje vrta ter za varčno porabo vode. Rastlinam je namreč dovajajo le toliko, kolikor je te potrebujejo. Vse bolj priljubljeno postaja samodejno zalivanje vrta, pri katerem je celoten sistem priključen na krmilno napravo, ta pa omogoča nastavitev intervala in časa namakanja za vsako posamezno vejo namakalnega sistema. Krmilniki skupaj z elektromagnetnimi ventili poskrbijo za popoln nadzor nad zalivanjem, kjerkoli že ste in kadarkoli želite. Cev za namakanje se skupaj z škropilniki oz. zalivalniki nahaja pod zemljo. Ko pride čas za zalivanje, zalivalnik čudežno izskoči, zalije površino s točno določeno količino vode, nato pa se vrne v zemljo.

Z istim zalivalnim sistemom, a s posebnimi ločenimi vejami, lahko namakate tudi vaš zelenjavni vrt, sadovnjak, cvetlični nasad ali rastline v loncih. Za še posebej učinkovito in varčno se je izkazalo kapljično zalivanje vrta, kjer cevi za kapljično namakanje s pomočjo kapljalnikov rastlinam na enostaven način dostavljajo natančno odmerjeno količino vode.

Sistem za zalivanje prilagodite značilnostim vrta

Za kar najbolj optimalno zalivanje vašega vrta je pomembno, da namakalni sistem prilagodite značilnostim vašega vrta - tako obliki terena kot rastlinstvu na njem. Zelenice namreč ne moremo zalivati z isto količino vode kakor zelenjavni vrt, sadovnjak ali cvetlični grm. Vrt je tako najbolje razdeliti na različne cone, v vsaki pa namestiti ustrezen namakalni sistem oz zalivalni sistem.

Pri izbiri sistema se je smiselno posvetovati s strokovnjakom, saj za dobro in varčno rešitev niso dovolj le cevi za namakanje, pač pa prav pridejo tudi ustrezni krmilniki, šobe in razpršilci. V podjetju RAR rastlinjaki so vam na voljo različni namakalni sistemi za vrt, za vsakega pa vam priskrbimo tudi ves potreben material. Sistem za kapljično zalivanje vrta lahko postavite tudi sami, mi pa vam bomo pri tem le svetovali.

Zalivanje vrtaCevi za kapljično namakanje dovajajo rastlinam vodo po kapljicah

Za zalivanje cvetličnih in zelenjavnih gred, rastlinjakov, visečih košar in lončnic, pa tudi daljših vrst žive meje ali grmovja, pa je najbolj primerno kapljično zalivanje vrta. Zalivanje vrta po kapljicah je najbolj učinkovit in varčen zalivalni sistem. Voda se po cevi za kapljično namakanje pod nizkim pritiskom usmeri do množice šob, ki so razporejene ob vsaki sadiki posebej, iz njih pa počasi kaplja. Tla so tako nežno in enakomerno zalita, voda pa zato ne more niti preveč izhlapeti niti odteči.

Kapljično zalivanje vrta - prihranite čas in predvsem porabo dragocene vode. Vabljeni na našo spletno stran!

RAR rastlinjaki | Zalivanje vrta, kapljično zalivanje vrta, cevi za kapljično namakanje - povezave do naše spletne strani: