Ravne strehe morajo biti izvedene popolno

Ravne strehe marsikaterega investitorja navdajajo s strahom, ker je odvodnjavanje ravne strehe dosti drugačno, kot je to pri poševnih strehah. Ravne strehe imajo nizke naklone, kar pomeni, da je odvodnjavanje iz ravne strehe razmeroma počasno: zaradi skoraj ravne konstrukcijeravne strehe se voda na ravni strehi zadržuje dosti dlje časa kot na poševni. Tudi, ko padavin ni več, lahko manjše količine vode na konstrukcijiravne strehe zastajajo tudi dlje časa oziroma dokler ne izhlapijo, kar pomeni, da že najmanjša luknjica v izolaciji ravne strehe zagotovo povzroči zamakanje.

ravna streha

Ravne strehe, ki so izvedene nestrokovno, puščajo

Če je luknjica v izolaciji ravne strehe zelo majhna, to pomeni le to, da bo voda potrebovala dlje časa - včasih tudi več mesecev in v redkih primerih več let, da bo napojila konstrukcijoravne strehe in naposled vdrla v notranje prostore, kar bo povezano z velikimi neprijetnostmi, škodo in navsezadnje stroški s sanacijo ravne strehe. Zato je zelo pomemben detajl ravne strehe. Dober detajl ravne strehe namreč omogoči, da bo lahko krovec strokovno zaključil strešno kritino in tako onemogočil neprijetnosti, ki bi jih povzročilo zamakanje zaradi izvedbe nestrokovnega detajla ravne strehe.

ravne strehe

Detajl ravne strehe, ki je zanesljiv

Katere so ravne strehe, ki ne puščajo? To so tiste ravne strehe, ki so izvedene v skladu s stroko. Da pa so ravne strehe v skladu s stroko, je v prvi vrsti potrebno izvesti ustrezen detajl ravne strehe. Pravilen detajl ravne strehe lahko zariše projektant, lahko pa ga predlaga izkušen in dobro podkovan krovec, ki se ukvarja z izolacijo ravne strehe. V okviru slednje je vsekakor predvideno tudi odvodnjavanje ravne strehe, ki je eden ključnih detajlov ravne strehe. Seveda pa je poleg res odličnega detajla ravne strehe in strokovne izvedbe izkušenega izvajalca potrebno poskrbeti za kvalitetne vgrajene materiale. Izolacija ravne strehe bo kakovostna in varna le v primeru, če bomo izbrali hidroizolacijske trakove vrhunskih ter preizkušenih izvajalcev, ki za svojimi proizvodi stojijo in ki jih odlikuje dolgoletna tradicija.

VEČ O NAŠIH KRITINAH SI PREBERITE TUKAJ!

Ravne strehe, na katere se lahko zanesete

Če boste kupovali vgradni material za ravne strehe pri nas, boste deležni kvalitete, ki bo v kombinaciji s kakovostno izvedbo omogočila, da boste na koncu z izdelkom zadovoljni. Zadovoljni pa boste seveda le tedaj, če bo vaša ravna streha vodotesna in če bo brez težav zdržala dolga desetletja. Če se lotevamo projekta v gradbeništvu, moramo vedno imeti v mislih, da je dober končni izdelek povezan z dobrim projektiranjem (rešitev projektanta je lahko dobra, a je rešitev izvajalca iz prakse pogosto še boljša), dobro izvedbo (pomembne so izkušnje, skrbnost ter teoretična podkovanost izvajalca) ter kakovostne materiale (najceneje ni vedno tudi najbolj zanesljivo).

Detajl ravne strehe vam lahko priporočimo mi

V našem podjetju prodajamo vse materiale za ravne strehe in kritine za poševne strehe ter tudi najrazličnejše panele za fasade. Poleg klasične prodaje strankam, ki vedo, kaj hočejo, pa smo z veseljem na voljo tudi tistim strankam, ki se s strehami in krovstvom ne ukvarjajo profesionalno. V tem primeru radi pomagamo z nasvetom oziroma s strokovno usmeritvijo. Svetujemo vam lahko denimo glede konstrukcijeravne strehe -torej ali uporabiti leseno podlago, betonsko podlago ali pa nemara trapezno pločevino, ter kakšne so prednosti prve, druge in tretje. Na drugi strani vam lahko povemo tudi vse o odvodnjavanju ravne strehe, tako da se boste lažje odločili za tisto opcijo, ki bo najbolj skladna z vašimi potrebami oziroma željami.