Kako se lotiti pravilne izbire ženskih kopalk?

Ko se predstavnice nežnejšega spola odločajo za nakup kopalk, se jim skoraj zmeraj postavlja vprašanje, kako izbrati prave ženske kopalke. Izbira ženskih kopalk je odvisna predvsem od tipa postave, ki jo premoremo. V grobem lahko ženske postave razdelimo v naslednje tipe:

  • postava v obliki hruške: boki so očitno širši od zgornjega dela telesa;
  • postava v obliki jabolka: pas je širši od bokov, ki so enako široki kot prsni koš;
  • postava v obliki peščene ure: prsni koš in boki so približno enako široki, pas pa je ožji;
  • ploska postava: vitka postava, brez vidno poudarjenih bokov ali oprsja.

Kako izbrati pravi kroj kopalk, ki bo poudaril naše atribute?

Seveda največji del odigra prav kroj kopalk, ki lahko na eni strani poudari naše atribute ali pa jih skrije, zato se je potrebno zavedati, kateri kroj kopalk nam ustreza. Prav zato si velja pred nakupom kopalk nekaj kompletov poizkusiti in tako ugotoviti, s katerim krojem kopalk bomo najbolj zadovoljni. Ko se odločamo o kroju kopalk je potrebno vedeti, da so enodelne kopalke primerne za osebe, ki se soočajo s širšimi boki, saj jih bodo le-te zakrile. Če se odločimo za kopalke z visoko rezanim bikinijem, bo le-ta optično podaljšal noge. Takšne kopalke torej predstavljajo odlično možnost za vse, ki so nekoliko nižje rasti ali pa se soočajo z daljšim trupom in krajšimi nogami. Zanimivi vzorci na zgornjem delu kopalk bodo poudarili oprsje, seveda pa nikakor ne moremo zgrešiti tudi, če izberemo zgornji del bikinija, ki je oblikovan v trikotnik. Za dekleta v postavi hruške se priporoča izbira zgornjega dela, ki je oblikovan kot top, saj bomo tako vnesli ravnovesje med svojim zgornjim in spodnjim delom telesa. Če si želimo kupiti kopalke, v katerih bomo lahko tudi aktivno plavali, je dobro, da se odločimo za enodelne kopalke ali vsaj za kopalke s kompaktnim modrcem.

Ženske kopalkeKopalne hlače za moške

Izbrati vzorčaste kopalke ali se odločiti za enobarvne kopalke?

Poleg samega kroja bo na videz kopalk velik vpliv imel tudi vzorec s katerim bodo potiskane. Če se odločimo za zelo vzorčaste kopalke bodo le te poudarile našo postavo. K temu doprinesejo tudi močnejše barve. Lahko pa se odločimo za manjši vzorec, ki bo optično pomanjšal našo postavo. V primeru vertikalnih linij bo naša postava nekoliko ”višja”. Seveda pa nikakor ne moremo zgrešiti z klasično črno barvo kopalk, ki nikoli ne preide iz mode.

Nasploh pri izbiri kopalk velja, da v primeru, ko želimo kak del našega telesa poudariti, ga odenemo v svetlejše in močnejše barve ali močan vzorec. Če želimo, da kak del našega telesa ni poudarjen izberemo enobarven del kopalk, barva pa naj ne bo preveč vpadljiva. Če želimo v svoje telo vnesti nekaj volumna je dobro, da so kopalke poudarjene z različnimi dodatki, kot so volani ali čipka.

Pestra ponudba najrazličnejših krojev kopalk v trgovini Mana

V Mani ponujamo pestro izbiro kopalk različnih krojev in barv. Za nakup kopalk se lahko odločijo tako ženske kot tudi moški, vsi pa bodo navdušeni nad bogato izbiro kopalk, ki jih pri nas ponujamo. Dekleta lahko izbirajo med različnimi kroji enodelnih ali dvodelnih kopalk, poleg ženskih kopalk pa za moške ponujamo različne kopalne hlače. Nikakor pa nismo pozabiti na naše najmlajše, za katere smo pripravili različne otroške kopalke, nad katerimi bodo otroci naravnost navdušeni. Katalog kopalk je dostopen na naši spletni strani, kjer lahko kopalke z nekaj kliki tudi naročite. Seveda pa ste dobrodošli v naši trgovini, kjer si lahko kopalke tudi pomerite in se tako hitreje in enostavneje odločite za kopalke, ki vam bodo kar najbolj pristajale.