Pošlji povpraševanje

Notranja vrata- ugodna in kvalitetna masivna notranja vrata na enem mestu

Notranja vrata so eden prvih kosov notranje opreme, ki ga umestimo v pol-izdelan prostor, zato mora biti ta izredno premišljen. Navadno se odločamo za preprosta notranja vrata, saj se lahko tako bolj igramo z ostalimi kosi pohištva. Seveda igra pomembno vlogo tudi okus posameznika in ideja o celostni zasnovi notranjega oblikovanja. Če se vam na katerikoli točki pri izbiri masivnih notranjih vrat zatakne, nas lahko preprosto kontaktirate in skupaj bomo našli rešitev za izdelavo notranjih vrat po meri.

Kako izbrati notranja vrata?

Lastnosti lesenih notranjih vrat

Iz tradicionalne gradnje vemo, da lesena notranja vrata in nasploh les v interierju pozitivno vpliva na življenje ljudi, kar pa v zadnjih letih potrjujejo tudi znanstvene študije. Masivna notranja vrata iz lesa so naravni toplotni izolator, ki ohranjajo človeku prijetno temperaturo, hkrati pa oddajajo psihološko toploto in povezanost z lesom. Velika prednost lesenih notranjih vrat je tudi zvočna izolacija, ki je lahko v večstanovanjskih enotah velik problem.

Druge pozitivne lastnosti masivnih notranjih vrat so vezane na sam material. Lesena notranja vrata ne rjavijo, so lahka za vzdrževanje in uravnavajo vlažnost v prostoru.

Lesena notranja vrata

Kljuka pri notranjih vratih iz lesa

Masivna notranja vrata iz lesa po meri

Masivna notranja vrata so v osnovi lesena notranja vrata. Ta so izdelana iz več lepljenih plošč, kar onemogoča nepričakovano širjenje in krčenja lesa in s tem pokanje notranjih vrat. Masivna notranja vrata so v slovenskem prostoru poznana iz ruralnega okolja in tradicionalne gradnje, danes pa so ta dobila moderni pridih.

Popestrite notranja vrata s steklom in ostalimi dodatki

Notranja vrata s steklom so primerna tako za tiste, ki ste naveličani klasičnih notranjih vrat, kot za tiste, ki imate težave s temnimi prostori. Svetlobo lahko tako iz svetlih prostorov v naslednje spravite s preprosto uporabo notranjih vrat s steklom. Notranja vrata po meri lahko prilagodite vašemu okusu tudi z izbiro kljuke in ostalih dodatkov.

Elegantna notranja vrata po meri

Notranja vrata, tako kot že omenjeno, so eden prvih elementov notranje opreme, ki jih vstavimo v izpraznjen prostor. Ker po površini zavzamejo precej prostora, se načeloma odločamo za bolj preproste in elegantne dizajne. V naši ponudbi lahko najdete inovativna vrata z nevidnim aluminijastim podbojem in krilom v ravnini stene, ponujamo pa še ogromno najrazličnejših modelov, pri katerih vam pri oblikovanju pomagajo naši strokovnjaki.

Kljuka pri notranjih vratih

Notranja vrata po meri

Nekaj najbolj priljubljenih dizajnov in stilov notranjih vrat je:

  • visoka vrata za visoke prostore, ki poudarijo višino prostora,
  • minimalistična vrata, ki omogočajo, da so poudarjeni drugi elementi v prostoru,
  • nevtralne barve: bež, siva, nežni odtenki roza ali zelene,
  • klasične barve: črna in rjava …