Toplotna izolacija bistveno zmanjša obratovalne stroške

 

Toplotna izolacija je v današnjih časih pri vsaki gradnji čedalje bolj pomembna. Toplotno izolacijo lahko uporabljamo kot toplotno izolacijo stropa, toplotno izolacijo fasade, toplotno izolacijo notranjih sten in toplotno izolacijo strehe. Kvaliteta toplotne izolacije namreč v veliki meri določa kvaliteto in udobje bivanja.


Toplotna izolacija naj bo dovolj bogato zastavljena

 

Zelo pomembno je, da so toplotna izolacija fasade, toplotna izolacija strehe ter toplotna izolacija notranjih sten dovolj dobro zastavljene. V primeru nezadostne uporabe denimo fasadne izolacije se namreč zgodi, da so stroški ogrevanja višji, kot bi to bilo potrebno. Neustrezna debelina toplotne izolacije fasade namreč povzroči, da pozimi toplota uhaja skozi objekt, poleti pa v objekt vdira vročina iz segretega ozračja. Zelo pomembno pa je tudi, da je toplotna izolacija fasade kvalitetna in močno toplotno izolativna. Če potrebujete prvovrstno toplotno izolacijo fasade vam priporočamo, da si omislite toplotno izolacijo Fibran XPS. Gre za izjemen produkt zelo visoke kvalitete, ki se odlikuje s svojo izredno trdnostjo, vzdržljivostjo in visoko toplotno izolativnostjo. Fibran XPS je tlačno močno odporen, tako da bo brez težav prenesel morebitne pritiske in udarce, ki tako pogosto med vgradnjo poškodujejo druge tipe toplotne izolacije.

 

toplotna izolacija notranjih stentoplotna izolacija strehe


Toplotna izolacija stropa je vsestransko učinkovita

 

Toplotna izolacija stropa je zagotovo zelo hvaležna in upraviči strošek investicije. V zgornji etaži je namreč poleti pogosto problematično, ko se v streho upre sonce. Takrat je lahko temperatura notranjega zraka v zgornji etaži dosti večja kot v drugih prostorih hiše. Toplotna izolacija stropa pa to učinkovito prepreči. Če niste ljubitelj vročine, boste toplotni izolaciji stropa nedvomno hvaležni, saj bo bivanje poleti tudi v zgornji etaži ne le znosno, ampak tudi prijetno. Poleg tega ta izolacija Fibran XPS deluje tudi kot zvočno izolacijo stropa. Kdor si želi v svoji hiši uživati v tišini brez motečih zvokov iz zunanjega okolja, nikakor ne sme pozabiti izolirati stropa.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
toplotna izolacija, toplotna izolacija stropa, toplotna izolacija fasade
ZEMLJEVID