notranja izolacija hišeNotranja izolacija hiše ali stanovanja

Notranja izolacija hiše ali stanovanja pomeni dodatno (včasih tudi osnovno) zaščito pred zunanjimi vplivi. Poleti nam notranja izolacija hiše omogoča, da zadržimo v prostorih hlad, pozimi pa, da v notranjosti obdržimo čim več toplote. Dobra notranja izolacija je tako temelj prihranka in pomeni bistven korak k ekološki osveščenosti. A kadar gledamo širše, samo notranja zaščita ne nudi celovite rešitve. Za dobro in celostno izolacijo objekta je potrebno premisliti tudi toplotno izolacijo balkona, izolacijo temeljne plošče in izolacijo strehe. Cena se s tem res zviša, a se stroški vzdrževanja hiše ali stanovanja dolgoročno bistveno znižajo, saj prihranimo na energiji za ogrevanje ali hlajenje, pri dobro opravljenem delu pa sanacija veliko let ne bo potrebna. V podjetju Fibran vam ponujamo vrsto rešitev za zunanjo in notranjo izolacijo hiše ter pripadajočih elementov in zagotavljamo, da najdemo primerno rešitev za prav vsak objekt.

 

Kdaj je potrebna notranja izolacija hiše?

 

Dobra fasada vključuje seveda tudi dobro zaščito pred mrazom, vročino in vlago in pomeni najboljši zaščitni ovoj, a je včasih potrebna tudi notranja izolacija stene. Notranja izolacija hiše lahko vključuje le toplotno, v primeru tankih sten »z ušesi« pa je mogoča tudi notranja zvočna izolacija sten, s katero si zagotovimo tišje prostore in preprečimo pretirano uhajanje zvoka.

 

PREVERITE TUDI IZOLACIJO RAVNE STREHE

 

Kdaj je smotrno vgraditi notranjo izolacijo?

 

notranja izolacija steneNotranja izolacija sten je smotrna v primerih, kadar imamo nezadostno zunanjo izolacijo ali kadar je zgradba pod spomeniškim varstvom in je ne moremo toplotno zaščititi z zunanje strani. Notranja izolacija se priporoča tudi, kadar je potrebno vzdrževati točno določeno temperaturo notranjosti, na primer v hladilnicah, gojiščih, kopališčih ipd. Notranje izolacije se poslužimo, če gre za prostore, ki so v uporabi le občasno in v konstrukciji akumulirana toplota ni koristna, notranja izolacija hiše pa pride v poštev tudi v primerih, ko želimo izolirati le sobe, ki mejijo na neogrevane prostore, saj s tem prihranimo na ogrevanju. Pomembno pa je, da so dela kakovostno opravljena, saj je notranja izolacija zahtevnejša in lahko pri slabo izvedeni montaži pomeni več slabosti kot koristi. V podjetju Fibran imamo številne izkušnje tudi na tem področju, tako da je kakovost zagotovljena. Za več informacij obiščite našo spletno stran: http://www.fibran.si/frontend/articles.php?cid=95

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
notranja izolacija¸ notranja izolacija hiše
ZEMLJEVID