Izolacija temelja za ugodje bivanja v pritličju

Izolacija temelja je sestavni del izolacije hiše, ki ga ne gre podcenjevati. V skladu z načeli oziroma priporočili moderne gradnje je potrebno poskrbeti tudi za izolacijo temelja in ne le za izolacijo temeljne plošče in pod estrihi. Hidroizolacija temeljev je namreč pomembna, saj tako preprečimo vlagi, da bi preko betona v temeljih, ki seveda prepušča vlago, prišla v zidove in tako poslabšala bivalne pogoje v pritličnih prostorih hiše. Izolacija temelja je še posebej pomembna kot izolacija temeljev stare hiše, saj lahko pri sanaciji le tako zagotovimo, da se bo kakovost bivanja v starem objektu dvignila. Stare hiše so bila namreč predvsem v smislu toplotne in hidroizolacije (hidroizolacija temljev) grajene podstandardno (z modernega vidika), zato je ključno, da zagotovimo ustrezno izolacijo temeljev stare hiše.

 

IZOLACIJA TEMELJNE PLOŠČE IN POD ESTRIHI

 

Izolacija stare hiše FibranIzolacija temelja hiše Fibran Nord


Izolacija temelja je moderen pristop gradnje

V skladu s sodobnim pristopom gradnje je potrebno ukreniti vse, da je hiša kar čimbolj izolirana (izolacija hiše). To velja tako za preprečevanje vdora vode in hkrati preprečevanje toplotnih mostov. Zato je seveda izolacija temelja ključna. Še posebej pa to velja za izolacijo temeljev stare hiše.


Izolacija temeljev stare hiše je pomembna

Moderen pristop gradnje zahteva ne le izolacijo temeljne plošče in pod estrihi ampak tudi, da je prisotna tudi izolacija temelja. Zato je vsekakor ključno, da poskrbimo tudi, da je izolacija temeljev stare hiše kvalitetna. Če se namreč že lotimo sanacije, je prav, da opravimo vsa, dela, ki so zares potrebna, da bo življenje v obnovljenem objektu primerljivo z novogradnjo. Slednje pa je prav gotovo cilj vsakega pametnega investitorja.

 

IZOLACIJA HIŠE PRI PODJETJU FIBRAN NORDVPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
izolacija temelja, izolacija temeljev stare hiše
ZEMLJEVID