Izolacija temeljev ter vertikalna in horizontalna hidroizolacija


Izolacija temeljev je nujno potrebna, da preprečimo vdor vlage v stavbo in s tem nezaželene spremembe in težave, ki ga spremljajo. Nezadostna ali neprimerna izolacija temeljev hiše vodi v propadanje temeljev, poškodbe na zidovih in odpadanje ometa, sanacija pa je velikokrat dražja kot pravočasna izolacija temeljne plošče, večkrat pa celo nemogoča.


Ločimo med horizontalno izolacijo temeljev in vertikalno hidroizolacijo. Prva vključuje oblogo površine med temeljem in ploščo, vertikalna izolacija pa pomeni izolacijo sten, ki so vkopane v zemljo, vse do skrajne globine temeljev.

toplotna izolacija talIzolacija hiše Fibran


Izolacija temeljne plošče, toplotna izolacija fasade in drugo

Za učinkovito izolacijo stavbe so potrebne toplotna izolacija fasade, toplotna izolacija sten, tal, podstrešja in strehe, pozabiti pa ne smemo niti na izolacijo temeljne plošče oziroma izolacijo temeljev. Hidroizolacija temeljev pomeni, da preprečimo vstop vodi in vlagi, toplotna izolacija temeljne plošče pa poskrbi tudi za manjše izgube energije ter prihranke pri ogrevanju. V podjetju Fibran smo strokovnjaki za izolacijo temeljev oziroma izolacijo temeljne plošče ter za izolacijo ostalih izpostavljenih delov stavbe. Učinkovito posrbimo za zaščito pred vdorom vlage ter pred izgubo toplote, med vodilnimi na trgu pa smo zato, ker vztrajamo le pri najkvalitetnejših materialih ter pri strokovni in natančni izvedbi izolacije temeljev in ostalih površin.

IZOLACIJA HIŠE


Kdaj se odločiti za izolacijo temeljev stare hiše?

Za dobro izolacijo temeljev je najbolje poskrbeti že med gradnjo, ker pa to ni vedno mogoče ali je že prepozno, je večkrat potrebna tudi izolacija temeljev stare hiše. Da objekt ne propada še naprej, predlagamo, da se za izolacijo temeljev pri starejšem objektu odločite takoj, ko opazite težave. Izolacijo temeljev stare hiše lahko opravimo na več načinov: z žaganjem zidov in vgradnjo hidroizolacije (v kolikor je to mogoče), z izvedbo kemijske bariere ali z notranjo izolacijo temeljev oziroma kletnih zidov. Kateri postopek je za vaš primer najboljši, vam bo strokovno svetoval strokovnjak, za vsa vprašanja glede izolacije temeljev, izolacije temeljne plošče ali izolacije temeljev stare hiše, pa se lahko obrnete na podjetje Fibran.