Izolacija bazena je nujna pred vgradnjo

Toplejši dnevi so idealna priložnost za gradbena dela, kot je vgradnja bazena, a je pred tem potrebna tudi profesionalna izolacija bazena. Grajeni bazeni imajo dolgo življenjsko dobo, a je nujno, da gradnjo prepustite strokovnjakom, ki bodo poskrbeli za izolacijo bazena ter ostala potrebna dela, da boste bazen dolgo in brezskrbno uporabljali.

 

 

Pod bazenskimi objekti nosilnost izolacije določi statik

Toplotna izolacija bazena ali stropaVsekakor je nujna izolacija bazena za vodotesnost, v slovenskem podnebju pa je potrebna tudi toplotna izolacija bazena. Tako pri zunanjih kakor notranjih bazenih, se izvede izolacija bazenske školjke. Kakšna stopnja toplotne izolacije zunanjega bazena je potrebna, pa je odvisno od tega, v katerem letnem času se uporablja, ter ali je izolirana oziroma pokrita tudi vodna površina. Če se zunanji bazen uporablja od zgodnje pomladi in vse do pozne jeseni in ne zgolj v poletnih mesecih, vam svetujemo, da se obrnete na nas. Izolaciji bazena oziroma sten in talni plošči, bomo namenili pozornost in strokovnost, ki je potrebna, da voda v bazenu ne zmrzuje, ko bazena nekaj mesecev ne uporabljate. Zahtevano nosilnost izolacije pod temeljno ploščo mora namreč nujno določit projektant statik. Če imate oziroma želite notranje bazen, pa ni pomembna le izolacija bazena, pač pa je ključna izolacija celotnega objekta.

 

 

Toplotna izolacija stropa je z našo pomočjo izvedljiva tudi v lastni režiji

Čeprav vam priporočamo, da se pri izolacijah določenih konstrukcij zanesete na strokovnjake, pa lahko z našimi vrhunskimi izolacijskimi materiali in zgolj nekaj nasveti marsikatero delo izvedete tudi sami ter prihranite nekaj denarja. Med takšna dela sodi na primer toplotna izolacija stropa. Poleg tega moramo poskrbeti tudi za zvočno izolacijo, glede na lokacijo in klimatske razmere, pa je včasih potrebno uporabiti tudi dodatne folije. Toplotna izolacija stropa se seveda razlikuje po tem, za kakšen strop gre. Med drugim izoliramo:

  • kletni strop,
  • strop nad odprtim podhodom ali prostorom,
  • suhomontažni strop in
  • podstrešni strop.

A ne glede na to, če želite izvesti toplotno izolacijo stropa, tal, strehe ali bazena, vam priporočamo, da uporabite naše izolacijske plošče Fibran, ki zadovoljujejo evropske standarde kakovosti in dosegajo maksimalno učinkovitost.

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
izolacija bazena, toplotna izolacija stropa
ZEMLJEVID