Izolacija temeljev vam bo omogočila popolno izoliranost

Izolacija temeljev je nekaj, na kar pred nekaj desetletji nihče ni niti pomislil. Danes, ko se kvaliteta življenja dviga in ko se zahteve po udobnosti bivanja zaostrujejo, pa postaja toplotna izolacija temeljev vse bolj pomembna. Izolacija temeljev je še posebej pomembna pri temeljenju pasivnih hiš. Zaradi ničnih izgub energije je gradnja pasivne hiše vse bolj priljubljena med investitorji. Pasivna hiša omogoča velike prihranke pri stroških kurjave in je skladna s trajnostnim razvojem. Prednosti toplotne izolacije XPS so v primerjavi z drugimi izredne, zato vam jo toplo priporočamo tudi kot izolacijo notranjih sten hiše, strešno izolacijo ali zvočno izolacijo stropa.

 

Izolacija temeljevIzolacija temeljev je izvedljiva z uporabo Fibran XPS

Ko se v gradbeništvu znajdemo pred takšno nalogo, kot je izolacija temeljev, kar se pri pasivni hiši vedno zgodi, moramo upoštevati celo vrsto različnih faktorjev. Potrebno je uporabiti material, ki je zadostno tlačno odporen, saj bo pritisk zasutja nanj izredno močan. Material mora biti vodoodporen, saj v nasprotnem primeru ne bo opravljal svoje funkcije. In kar je seveda tudi izredno pomembno: material mora biti ustrezno izolativen, saj je to njegova primarna funkcija. Najboljša rešitev, ki zadosti vsem navedenim kriterijem za temeljenje pasivnih in drugih hiš je zagotovo izolacija Fibran XPS. Ta izvrsten proizvod lahko učinkovito uporabljamo pri gradnji pasivnih in drugih hiš na vseh področjih gradnje, kot je denimo izolacija notranjih sten hiše in podobno. Vaša pasivna hiša bo s Fibran XPS varna pred termičnimi vplivi okolja.

 

Temeljenje pasivnih hiš zahteva toplotno izolativnost

Pri pasivni hiši je zelo pomembno, da nikjer ne prihaja do izgub energije. Zato moramo biti previdni tudi pri temeljenju pasivnih hiš. Če namreč pri temeljenju pasivnih hiš ne upoštevamo toplotnih mostov, ki nastanejo v primeru, če temelji niso obdani z izolacijo, si bomo namreč naredili medvedjo uslugo. Izolacija temeljev je tako pomembna, da je pasivna hiša res v celoti obdana z ovojem izolacije.

 

 

Fibran.si | Izolacija temeljev, da boste bivali na res toplih tleh – povezave do naše spletne strani:

VPRAŠAJTE NAS
NAPIŠI KOMENTAR
NAHAJATE SE V KATEGORIJI
VPRAŠAJTE NAS
B2BB2C
FIBRAN NORD proizvodnja izolacijskih materialov d.o.o.
Naslov
Kočevarjeva ulica 1
8000 Novo mesto
Spletna stran
E-pošta
07 3939510
Seznam fraz
Izolacija temeljev, temeljenje pasivnih hiš, pasivna hiša.
ZEMLJEVID