Antalya hotel Turčija: potovanje, ki vam bo vzelo dih


Turčija. Potovanje tja, pa naj se odpravite v sklopu poletnih počitnic ali pa jo raziskujete skozi krožno potovanje, vas zagotovo ne bo pustilo ravnodušnih. Lahko obiščete, na primer, hotel v Alanyi in si privoščite dodatne izlete.

Ali pa se odpravite po Turčiji na potovanje po vsej deželi in si vmes privoščite oddih v Antalyi, hotelu, ki se nahaja tik ob plaži. V vsakem primeru boste uživali v dobri hrani, spektakularnih ogledih, prijaznih, a manj vsiljivih ljudeh, kot so značilni za druge kraje z arabsko kulturo, in toplem, čistem morju.

antalya hotel

Izberite pravo destinacijo zase

Turčija sicer ponuja veliko obalnih predelov, ki so vsi po vrsti atraktivni, a se med seboj nekoliko razlikujejo. Najbolj priljubljena za počitnikovanje sta Alanya in Antalya. Hoteli so tam res raznoliki, tako po ceni in kakovosti kot sami ponudbi. Sicer pa boste na obalah Turčije našli tudi druge atraktivne poletne destinacije.

Organizator počitnic Počitnice.si ima v svoji ponudbi, poleg hotelov v Alanyi in Antalyi, še takšne v krajih oziroma predelih Side, Kemer, Belek in Dalaman. Pa tudi takšne v mondenih letoviščih, kot so Izmir, Bodrum in Marmaris. Svojo ponudbo so razširili celo na glavno mesto, Istanbul. 


Turčija: potovanja, ki jih lahko izkoristite med poletnim počitnikovanjem na obali

Ko boste v Turčiji, potovanja morajo biti nekaj, česar ne boste zgrešili. Samo tako boste lahko namreč videli Turčijo v vsej njeni veličini in izkusili vse, kar ta ponuja.

Med počitnikovanjem v Turčiji, bo potovanje, ki vas bo zagotovo očaralo, potep v mesečevo pokrajino Kapadokijo. Znašli se boste med visokimi kamnitimi stolpiči in zazdelo se vam bo, da ste se znašli na drugem planetu. To čudovito pokrajino si lahko ogledate celo z balonom.

Turčija – potovanje po njej tudi med počitnicami ne bo popolno, če ne boste obiskali Bombažnega gradu, oziroma Pamukkale. Ko se boste znašli na »preprogi« iz trdega belega kalcita, z zeleno pokrajino v ozadju, boste namreč zagotovo povsem navdušeni. Sprehajali se boste lahko med popolnoma belimi kalcitnimi ponvicami in se namakali v topli turkizno modri vodi znotraj naravno ustvarjenih bazenčkov. Res gre za prav posebno doživetje.

Turčija ponuja potovanja tudi v večja moderna obmorska mesta, ki se ponašajo z bogato zgodovino in edinstveno arhitekturo, z vplivi vseh ljudstev, ki so naseljevala to območje. Takšni mesti sta, na primer, Izmir in Bodrum.

alanya gardenia hotel

Antalya: hotel je lahko tudi le vaše pribežališče

Namesto počitnikovanja v Turčiji, potovanje po vsej deželi lahko predstavlja zanimivo alternativo. V sklopu krožnega potovanja si lahko ogledate vse te znamenitosti in še mnogo več. Turčija ima namreč izredno bogato zgodovino in ogromno za pokazati. V tem primeru bo v Alanyi ali Antalya hotel, v katerem boste bivali, le pribežališče.

Potovanje lahko namreč zaključite ob obali in tako hkrati izkoristite tudi znameniti turški all inclusive. Po dolgem in zanimivem potovanju si boste lahko odpočili med namakanjem v toplem, čistem morju, se zabavali ob bogati animaciji ter dobro jedli in pili. Ena izmed verig, ki vam lahko ponudijo vse to in še več, so Alanya Gardenia hoteli.

Lahko pa ob obisku Turčije potovanje namenite Istanbulu, glavnemu mestu na dveh celinah, ki vas bo očaralo s svojo zgodovino, arhitekturo in kulturo. Tam sicer za počivanje v Antalyi – hotelu, v katerem bi se lahko razvajali, ne bo časa.

hotel alanya

Hotel Alanya je prav tako lahko vaše popotovanje

Tudi, če ste željni bolj klasičnih počitnic ob morju, je Turčija potovanje že sama po sebi; potovanje vseh čutov. Uživate lahko v tradicionalni kopeli hamam, kjer vas bodo po savnanju še oprali in dodobra zdrgnili z bombažno krpo.

Na svoji koži začutite toplo, čisto morje in na podplatih vročo masažo proda s plaže. Preizkusite lahko vodno pipo, ki vas bo obdala s sladkobnim vonjem dima. Poslušate lahko glasbo in zaplešete skupaj z animatorji, saj je animacija v Alanyi in Antalyi v hotelu resnično bogata. Lahko pa okušate tudi odlično turško hrano. Turška kulinarika spada namreč med najboljše na svetu.

Ni pa le hrana tista, ki vas bo v Turčiji na potovanje popeljala skozi čute, tudi pijača je. Poleg različnih koktajlov, brezalkoholnih in alkoholnih pijač, katerih se boste lahko naužili med all inclusive ponudbo v Alanya Gardenia hotelu, morate preizkusiti  kar tri njihove tradicionalne napitke.

Žgano pijačo raki, ki vam bo dala moči in poguma. Jogurtni napitek »ayran«, s katerim se boste osvežili. In tradicionalni vroči čaj, ki ga Turki pijejo tudi v visoki vročini, in je tako  najboljša pijača, ki si jo lahko privoščite ob druženju na blazinah.

Kot vidite, vam lahko tudi Antalya s hoteli in vsem ostalim, kar ponuja, podobno kot Alanya, ponudi pravo potovanje.

Alanya: Gardenia hotel

V Alanyi – to je eden izmed priljubljenih obalnih predelov v Turčiji, najdete Alanya Gardenia hotel, ki je eden izmed Gardenia hotelov na tem območju.

Alanya Gardenia hotel je štiri zvezdični hotel z all inclusive ponudbo, ki se nahaja tik ob plaži. Prenovljen je bil leta 2012. Znotraj je na voljo široka ponudba. Našli boste tudi bazene in wellness.

Alanya hotel je le eden izmed Gardenia hotelov. Te najdete v različnih kategorijah.

turčija potovanje