Pošlji povpraševanje

Grand resort Hurghada ali Makadi Bay hotel – izbira je vaša


Grand resort Hurghada, z Grand hotelom Hurghada in Makadi Bay hotel, sta hotela na obali Egipta, ki vas bosta vsak zase naravnost očarala. Sicer pa je Egipt že tako ali tako znan po luksuznih in lepih hotelih, kjer boste z veseljem preživeli svoje počitnice in se tja zagotovo še kdaj vrnili. Najverjetneje boste izbrali ponudbo »vse vključeno« oz. »all inclusive«, ki je v hotelih na obalah Egipta tudi najpogostejša.

egipt hoteli


Egipt: hoteli, v katere se boste zaljubili

Egipt je znana obalna destinacija, ki jo tudi Slovenci zelo radi obiskujemo. Turistični organizator Počitnice.si ponuja počitnikovanje na lokacijah: Makadi Bay, Hurgada, Soma Bay, Sharm El Sheikh in Marsa Alam.

Vsaka od omenjenih obalnih destinacij ponuja čudovite plaže in odlične hotele. Če se boste odločili za počitnice v Egiptu, hoteli namreč ne bodo le bivališča, kjer boste prespali po celodnevnem kopanju ali raziskovanju mesta. Temveč večinoma luksuzni kompleksi, ki vam bodo ponujali mnogo več, kot hoteli na številnih drugih počitniških destinacijah po vsej Evropi in svetu. Prav zaradi tega bodo tudi mnogo več kot samo kraj, kjer boste prespali.

Egipt – hoteli, ki jih najdete tam, ponujajo raznolike, pogosto velike in zelo lepe sobe različnih tipov. Velikokrat pa boste tam našli še velike bazenske komplekse s tobogani in drugimi vodnimi atrakcijami, dostop do čudovitih plaž in ponudbo raznolikih izletov.

Gre za destinacijo, kjer je – kot rečeno - značilna ponudba »vse vključeno«, zato vam tam zagotovo ne bo res nič manjkalo. Lahko se boste do sitega najedli in napili, na voljo vam bodo različne restavracije z raznoliko prehrano, tudi takšno, ki je značilna za druge predele sveta, kot so Mehika, Italija in tako dalje.

Sicer pa boste v Egiptu hotele pogosto tudi kar požirali z očmi. Zgrajeni so namreč v različnih stilih, najdete pa tudi takšne, ki so obarvani povsem tematsko. V njih se vam bo zagotovo zdelo, da ste se znašli na nekem drugem svetu.

Grand resort Hurghada in Makadi Bay hotel sta predstavnika luksuznih hotelov, ki jih lahko izberete v ponudbi Počitnice.si. Očarala vas bosta z izgledom, ponudbo in vsem ostalim. Nahajata se na območju Makadi Bay/Hurgada in relativno blizu drug drugemu.

makadi bay hurgada

Grand hotel Hurghada: očarljiv 4-zvezdični hotel

Grand resort Hurghada boste našli neposredno ob urejeni zasebni plaži, ki se ponaša še s promenado, kjer se boste lahko podali na dolge sprehode. Obdaja ga zelo lep park, ki navdušuje prav vse, ki radi svoj čas preživljajo v različnih vrtovih. Namenjen je predvsem posameznikom, ki si želijo nekoliko več miru.

Mesto Hurgada je od njega oddaljeno kakšnih 10 km, vendar se tja da priti z brezplačnim avtobusnim prevozom, ki je organiziran prav vsak dan, a ga je potrebno v naprej rezervirati. V njegovi neposredni bližini se nahaja tudi Grand mall, poseben »trgovski center« z različnimi trgovinami in možnostmi za gostinsko ponudbo.

Grand resort Hurghada ima več kot 300 sob, razporejenih v več zgradbah. Na voljo so trije tipi le-teh. To so: superior, standardne in družinske sobe.

Grand hotel Hurghada je sicer 4-zvezdični hotel s ponudbo vse vključeno. Ponaša se z zasebno plažo, kjer se nahaja tudi šola potapljanja. Prav tako so na voljo druge športne aktivnosti. Tisti, ki imajo raje bazen, pa bodo v Grand hotelu Hurghada našli tudi tega.

grand hotel hurghada

Makadi Bay hotel je namenjen ljubiteljem luksuza

Med tem, ko je Grand resort Hurghada z Grand hotelom Hurghada štirizvezdični kompleks, je Makadi Bay hotel namenjen ljubiteljem še večjega luksuza. Gre namreč za petzvezdični hotel. Tudi ta se nahaja na območju Makadi Bay/ Hurgada.

Ko govorimo o hotelu Makadi Bay, govorimo o Grand waterworld Makadi hotelu, ki ga poenostavljeno imenujemo Makadi Bay hotel. Njegovo prejšnje poimenovanje, ki je veljalo do tega leta, je bilo sicer Sunwing Waterwold Makadi 5*.

Makadi Bay hotel je del verige Red sea hotels in je edini v tej hotelski verigi, ki se lahko pohvali s čisto svojim vodnim parkom s številnimi tobogani, ki bi, če bi jih sestavili skupaj, merili kar 515 metrov. Seveda pa vodni park Makadi Bay hotela ne ponuja le tobogane, temveč tudi druge vodne atrakcije za vso družino. Nekateri bazeni so pozimi celo ogrevani.

Seveda ne smemo pozabiti niti na njihovo čudovito plažo s koralnim grebenom. Prav področje Makadi Bay/Hurgada je sicer izredno bogato s koralnimi grebeni in ponuja prelepe razglede na podvodni svet.

Čeprav je tudi Grand hotel Hurghada zares nekaj posebnega, je Makadi Bay hotel resnično razkošen in obiskovalce očara s svojim orientalskim slogom. Tudi ta ponuja več tipov sob.

  • Junior suite,
  • grand suite,
  • družinske suite,
  • happy baby suite,
  • in velike družinske sobe.

Tako kot pri Grand resort Hurghada, gre tudi pri tem hotelu za ponudbo »vse vključeno«. Na voljo so raznolike restavracije in koktajl bari. Sicer pa ponujajo tudi široko ponudbo možnosti za športne aktivnosti.

Tako Grand resort Hurghada kot Makadi Bay hotel sta odlični izbiri. Sicer pa ponuja Egipt še številne druge atraktivne hotele za vse okuse.

makadi bay hotel