Egipt last minute - Sharm El Sheikh iz Ljubljane, kar 30 % ugodneje

Egipt obiskovalce privlači zaradi svoje raznolikosti. Bogate arheološke najdbe, ruševine in ostanki se prepletajo s sodobno arhitekturo, priljubljena letoviška mesta pa se nahajajo nedaleč od prostrane puščave Egipta. Oddih ob Rdečem morju dopustnikom omogoča, da uživajo v veličastni zgodovini, hkrati pa se lahko predajo morskim užitkom. Ste vedeli, da je ena izmed najpogosteje obiskanih držav ravno Egipt? Počitnice na prostranih plažah letovišč, kot sta Sharm El Sheikh ali Hurgada, obiskovalcem zagotavljajo mir, harmonijo in počitek. Na drugi strani pa vsem pustolovcem nudijo vrsto dejavnosti, s katerimi niti dva dneva na počitnicah nista enaka. Si želite obiskati Egipt? Počitnice preživeti ob Rdečem morju s koktajlom v roki? Ali ob raziskovanju piramid in grobnic? Potovanje v Egipt še nikoli ni bilo tako preprosto ali cenovno ugodnejše. Ponudba na spletni strani turistične agencije Počitnice.si d.o.o. “Egipt Last Minute” je sedaj do 30 % ugodnejša! Na oddih v Sharm El Sheikh iz Ljubljane ter okoliških letališč (Dunaj, Graz, München, Benetke) vsak petek vozi letalo. Nastanitev si popotniki izberejo sami. Na voljo so hoteli različnih kategorij od takšnih s tremi zvezdicami do znanih Sharm El Sheikh hotels 5 star. V ugodno ponudbo je vštet letalski polet, bivanje v izbranem hotelu ter prevoz z letališča do hotela in nazaj.

 

Dinamične last minute počitnice v letovišču Sharm El Sheikh v Egiptu

Sharm El Sheikh bolje znan kot Zaliv Šejkov se nahaja se ob Rdečem morju približno 500 km stran od glavnega mesta Kaira. Ob prihodu je težko spregledati vse Sharm El Sheikh hotels 5 star, ki se vzpenjajo v višave puščavske pokrajine. Arhitektura najsodobnejšega letoviškega mesta izjemno združuje sodobne storitve s tradicionalno pokrajino, ki zaznamuje Egipt. Počitnice v Sharm El Sheikhu zagotovo ne bodo dolgočasne. Sestavljajo ga namreč tri glavna območja Nabq, Naama Bay in Hadaba ter mnoga druga manjša območja. Središče letovišča v Egiptu je zaliv Naama Bay, kar je mogoče opaziti tudi v nekoliko bolj dinamičnem vsakdanjiku.


Egipt Sharm el Sheikh hotels 5 star


4 najboljši načini preživljanja prostega časa v mestu Sharm El Sheikh, Egipt

Egipt last minute počitnice so fantastična izbira za vse, ki si želite pustiti vsakodnevne skrbi za sabo in se podati na manjšo pustolovščino. Nekaj urni polet v Sharm El Sheikh iz Ljubljane je vse, kar vas loči od prekrasnih belih plaž, čistega modrega morja ter bogate zgodovine, ki nikogar ne pusti ravnodušnega. Egipt obiskovalcem ponuja široko izbiro dejavnosti, med katerimi so najbolj priljubljene:


  1. Potapljanje in plavanje z delfini

Obale Egipta so raj za ljubitelje potapljanja. Le tega se lahko udeležijo prav vsi - od otrok, začetnikov do profesionalnih potapljačev. Ekskurzije, ki so posebej prilagojene znanju potapljačev, jih popeljejo skozi čudovit podmorski ekosistem ter osupljive podvodne atrakcije. Morsko dno je polno pisanih koralnih grebenov ter redkih morskih živali, ki jih je moč videti le v Egiptu.


  1. Vožnja s podmornico

Potapljanje ni za vas? Zakaj ne bi skritega morskega življenja, ki ga ponuja Egipt, v celoti raziskali s podmornico. Živahen, harmoničen ekosistem, poln edinstvenih, eksotičnih živalskih vrst ter barvitih koralnih grebenov, bo iz varnega zavetja podmornice navdušil prav vse.


  1. Ribolov ob obalah Egipta

Če se želite preizkusiti v ribolovu ali pa ga želite predstaviti najmlajšim članom družine, je Egipt pravo mesto. Začetnikom bo pri ulovu, poleg izkušenih strokovnjakov, nekoliko pomagalo tudi pestro morsko življenje. Vode Rdečega morja zagotavljajo neverjetno ribiško avanturo ter okusen ulov, ki ga bodo pripravili kar na ladji.


  1. Nacionalni park Ras Muhammad, Egipt

Nacionalni park Ras Muhammad v Egiptu se nahaja na južnem skrajnem Sinajskem polotoku le 12 km stran od mesta Sharm El Sheik. Vse naravne lepote parka je težko raziskati, saj se te razprostirajo na površini 480 km². Prvi nacionalni park v Egiptu obsega še greben Rdečega morja ter dva otoka, ki sta del zaščitenega območja parka. Le ta vključujejo še 220 vrst koral, 150 vrst rakov, 40 vrst morskih zvezd, 1000 vrst rib in 5 vrst morskih ježkov.


Egipt počitnice Sharm el Sheikh iz Ljubljane


Ugodna All inclusive ponudba Sharm El Sheikh hotels 5 star

Ob rezervaciji oddiha v Egiptu se pogostokrat poraja vprašanje, kje bivati? Čeprav je izbira bivanja popolnoma prepuščena dopustnikom, pa so za družine najboljši hoteli z All inclusive ponudbo. Egipt je znan po svoji gostoljubnosti in prilagodljivosti gostom, zato ima večina hotelov, tudi tisti s tremi zvezdicami, All inclusive ponudbo. Egipt last minute počitnice so nadvse ugodne, zato ni razloga za skrb ob opisu Sharm El Sheikh hotels 5 star letovišč. Hoteli s 5 zvezdicami so razporejeni ob obali Zaliva Šejkov in nudijo prečudovit razgled na slikovit koralni greben. Gostom ponujajo udobno namestitev v klimatiziranih sobah, bogat izbor, a la carte restavracij, velike bazenske komplekse ter terase za sončenje s senčniki in ležalniki. Sharm El Sheikh hotels 5 star imajo široko paleto športnih in otroških dejavnosti, ki zagotavljajo zabavo za vso družino. Med najbolj popularnimi športnimi dejavnostmi za družine so potapljanje, snorkljanje, tenis, dnevni izleti in obisk vodnih parkov. Mnogo hotelov v Egiptu ima ponudbo posebej prilagojeno za otroke, ki se lahko kratkočasijo v mini klubu, otroških bazenih ali na barvitih igralih.