Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Kakovostna električna kolesa KTM

Električna kolesa KTM se ponašajo z najvišjo kakovostjo kar se tiče same izdelave. Njihov razvoj je povezan z uporabo in testiranjem najnovejših tehnologij, kar se pozna tudi na samem dizajnu in funkcijah končnih modelov. Ponavadi gre za aluminij v klasičnih in umirjenih barvah. KTM je priznano podjetje z dolgo tradicijo na področju kolesarstva, njihova kolesa pa uporabljajo številni poklicni športniki. Kljub temu je veliko sodobnih modelov primernih za prostočasno in ljubiteljsko rabo, ne zgolj profesionalno. E-kolesa so primerna tako za rekreativne kot bolj zahtevne in izkušene športnike. Slednji vedo, da elektromotor ne pomeni nujno manjšega vloženega truda, temveč se ga lahko izkoristi tudi za premagovanje daljših razdalj in postavljanje novih osebnih ciljev. Električna kolesa so okolju prijazna, saj za razliko od motorjev in avtomobilov bistveno manj onesnažujejo okolje. So prav tako bolj cenovno ugodna in lahko dostopna; sploh v zadnjem času se na slovenskem trgu vedno bolj uveljavljajo, kar pomeni, da je na voljo tudi bolj pestra izbira kot kadarkoli prej.  

Električna kolesa ktm

Model KTM Macina Force: značilnosti in specifikacije

KTM Macina Force je opremljen z vilico Suntour XCR in posebno funkcijo blokade. To omogoča izogibanje udarcem na poti in aktivacijo vzmetenja ob ravnih odsekih cest. Prav iz tega razloga je Macina Force idealna izbira za vse, ki si ne želijo zgolj mestnega ali gorskega telesa, temveč hibrid. Omogoča namreč udobno in varno vožnjo po različnih terenih. Odlikujejo ga vrhunska Shimano oprema, kakovostne zavore, menjalniki in prestavne ročice. Vse to poskrbi za varno vožnjo. Teža s celotno opremo in pedali vred znaša 21,3 kilograma. Kar se tiče tehničnih specifikacij, pa gre za prikazovalnik Purion Display, baterijo Powerpack 11.00Ah – 400Wh in motor Bosch Drive Unit.

KTM Macina Tour in njegove značilnosti

KTM Macina Tour je podobno kot Macina Force hibridni model, razlikujeta pa se po tehničnih značilnostih. Macina Tour je nekoliko težji in tehta malce več kot 24 kilogramov. Prikazovalnik je Intuvia, baterija pa je nekoliko bolj zmogljiva (Powerpack 13.4Ah – 500wH). Kar se tiče motorja, gre prav tako za Bosch Drive. Sedež je Selle Royal Look-in Moderate, vilica je Suntour NCX-D, prestavne ročice pa Shimano Deore 76000-10. Glede izbire pravega modela se je najbolje posvetovati z izkušenimi prodajalci, ki bodo znali najbolje oceniti vaše potrebe in upoštevati vaš zastavljen proračun.

Zakaj izbrati KTM?

KTM je uveljavljena znamka električnih koles, ki ponuja odlično razmerje med ceno in kakovostjo. To se predvsem pozna pri ohišju kolesa, ki je zelo robustno in trdoživo ter ima dolgo življenjsko dobo, saj je odporno proti mehanskim poškodbam. Z uporabo Bosch elektromotorjev je zagotovljena varnost, saj gre za enega izmed vodilnih svetovnih proizvajalcev s področja. Sicer pa je e-bike, ne glede na znamko, vedno bolj priljubljen in ljudje se z vsakim dnem bolj zavedajo številnih koristi, ki jih prinaša. Kolesarstvo na splošno je dobra oblika rekreacije, a na žalost nedostopna nekaterim posameznikom. Razlog so navadno zdravstvene težave (predvsem obolenja sklepov, težave s koleni, slaba mišična masa, pomanjkanje kondicije, astma) in pa starost. A pri e-kolesih večina teh težav, še posebno v bolj blagih oblikah, ni ovira! Na tak način se kolesarjenje približa tudi ljudem, ki so ga že pred leti odpisali, saj mislijo, da zanje ni primerno. Za poganjanje je potrebno veliko manj napora kot pri klasičnih kolesih, hkrati pa se kolesar še vedno rekreira in torej poskrbi za aktiven življenjski slog. Električna KTM kolesa so pa seveda primerna tudi za zelo aktivne, ljubiteljske ali bolj zahtevne, športnike. Kolesarjenje namesto vožnje z avtomobilom na dolgi rok pomeni bistvene prihranke, saj občutno prihranimo pri bencinu, stroških vzdrževanja avtomobila itd. Mnogi strokovnjaki menijo, da so prav e-kolesa prihodnost transporta.

ktm macina force

Preberite več