Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Zakaj je avtomatska avtopralnica boljša izbira kot ročno pranje avtomobila doma

Avtomatska avtopralnica ali ročno pranje doma? To je sedaj vprašanje. Pranje avtomobila je opravilo, za katerega se zdi, da ga zna opravljati vsak. Temu žal ni tako. Ste vedeli, da lahko z ročnim pranjem doma včasih naredimo večjo škodo na avtu, kot če bi ga peljali v avtopralnico? Uporaba agresivnih čistil ali celo tistih za pranje posode, pranje na soncu, nečista voda in nepravilno zaporednje so le nekatere napake, ki jih delamo pri pranju avtomobila doma. Pravilno pranje poteka od strehe navzdol, ker je največ uumazije na kolesih. Odstranjevanje nečistoče na avtu je velikokrat boljše zaupati strokovnjakom, ki imajo dolgoletne izkušnje in profesionalno opremo, ki na našem avtu ne bodo pustila posledic. O avtopralnici se najprej pozanimajte. Pomembno je, da veste kakšna čistila uporabljajo, kakšne so krtače in kakšna je tehnika pranja.


Avtopralnica poleti in pozimi

Smola, insekti, iztrebki in sol so le nekateri izmed madežev, ki uničujejo zunanjost našega avtomobila. Skupno jim je tudi to, da jih je izjemno težko odstraniti z ročnim pranjem doma, brez da bi poškodovali barvo vozila. Ste vedeli, da imajo v avtopralnici posebna čistila za odstranjevanje insektov in instrebkov? Le ti so namreč izredno škodljivi za karoserijo avta. Največji problem v poletnih mesecih zagotovo predstavlja smola. Borovci in vabljiva senca so pravzaprav največji sovražnik vašega avtomobila. Odstranjevanju trdovratne smole bo verjetno moralo slediti poliranje avtomobila, ki je sicer priporočeno vsaj enkrat letno. V zimskim mesecih se srečujemo z drugimi problemi. Sneg, plundra in sol pospešujejo oksidacijo podvozja, koles, zavor in karoserije. Zato je redno pranje podvozja še posebaj priporočljivo. Pranje mora biti opravljeno kakovostno, kar lahko zagotovijo le avtopralnice z velikim številom šob in močnimi črpalkami.

Avtopralnica

Več informacij o najboljši avtopralnici v ljubljani


Špan - najboljša avtopralnica v Ljubljani

Dandanes delimo avtopralnice na dve skupini. Tiste s klasičnimi ščetkami, ki jih poznamo že zadnjih par desetletij in novejši tip avtopralnic, ki pri krtačah uporabljajo tako imenovano SofTecs® in Shine Techs tehnologijo.Najnovejša tehnologija pranja je Shine Techs, ki je nastala v sodelovanju s Christ Wash Systems, podjetjem ki postavlja mednarodne standarde v tehnologiji pranja. Formula Acrylionic ustvari zaščitno plast in zapolni poškodbe vozila ter počisti soli, trdovratno umazanijo in praske. SofTecs® je revolucija pralnih krtače zaradi katerih je avtopralnica Špan najboljša avtopralnica v Ljubljani. SofTecs® krtače so izjemno penaste in mehke polietilenske krtače. So nekakšne ploščate spužve, ki med uporabo absorbirajo vodo, so nežne in ne poškudujejo laka. Ker SofTecs® tehnologija omogoča tišje pranje, je zato pri tej vrsti pralnic pomembnejši proces visokotlačnega predpranja, ki vpliva na končen rezultat. V najboljši avtopralnici v Ljubljani - Špan - smo tudi bio. Uporabljamo namreč zgolj lastna čistila proizvajalca WashTec, ki imajo prilagojeno linijo bioloških čistil. Poglavita za kakovost procesa je, poleg čistil, tudi dolžina proge. Daljša kot je proga v avtopralnici, boljši bo učinek pranja. Stroji imajo tako več časa, da učinkovito opravijo svoje delo. In naša je dolga kar 26 metrov. Poleg najdaljše steze, smo podvojili še število enot. Dve krtači se bolje in nežnejše premikata z vozilom, dva bočna sušilca pa osušita vsako režo avtomobila. V naši avtopralnici recikliramo tudi do 70% vode, ki se porabi pri pranju. Cena pranja v naši avtomatski avtopralnici je 8€.

Avtopralnica Ljubljana

Več informacij o avtomatski avtopralnici