Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Električno mestno kolo je vse bolj priljubljena izbira

Električno mestno kolo postaja vse bolj priljubljeno, saj učinkovito odgovarja na sodobne zahteve in pričakovanja strank, za nakup pa se odloča tudi vedno več Slovencev. Zaradi vsebnosti posebnega elektromotorja omogoča bolj preprosto vožnjo za vse generacije. Vzponi, klančine ali celo močan protiveter se ne morajo kosati z zmogljivim elektromotorjem. Vožnja sicer poteka kot pri običajnem kolesu, a je hitrejša in manj naporna. Posebna tehnologija omogoča udobno doseganje hitrosti do okoli 25km/h. Ker se ljudje vedno bolj zavedamo pomembnosti varstva za okolje in aktivnega življenjskega sloga, je tudi kolesarstvo na vzponu. Predstavlja idealno prevozno sredstvo in alternativo javnemu prevozu ter avtomobilom. Lahko bi rekli, da gre za nekakšnega znanilca nove dobe mobilnosti in modernega življenjskega sloga, ki je aktiven, zdrav in varčen.

Električno mestno kolo

Nakup mestnega kolesa

Ko razmišljamo o tehnologiji, najverjetneje najprej pomislimo na računalnike, mobilne telefone in avtomobile. Kljub temu pa se tehnološki napredki hitro širijo na različna področja našega življenja – med drugim v kolesarstvo. Električna mestna kolesa zbujajo veliko zanimanja, in to z dobrim razlogom. Prvi patenti s področja segajo že v konec 19. stoletja, a moderni modeli so se začeli razvijati pred približno dvajsetimi leti in pridobili na priljubljenosti v zadnjih par. V Aziji se po ulicah vozi že preko dvesto milijonov e-koles. Ta so bolj udobna za vožnjo kot navadna, prav tako pa izničijo marsikatere probleme, ki jih prinašajo klasični modeli. Kolesarjanje je včasih bitka proti močnemu vetru in strmemu terenu. Poganjanje pedal nas utrudi, sploh če premagujemo dolge razdalje, in v službo marsikdaj prispemo izmučeni in prepoteni. Če k temu prištejemo še morebitne težave s koleni ali sklepi (ki s starostjo postajajo vedno pogostejše), je enostavno videti, zakaj se veliko ljudi kolesarjanju na splošno popolnoma odpove. Zdi se jim, da to pač ni primerno zanje. A pojav električnih mestnih koles te predpostavke obrača na glavo.

Udobna, zmogljiva in moderna električna kolesa

Pred nakupom električnega mestnega kolesa se kupcem porajajo različna vprašanja: kaj so tehnične prednosti, ki jih ponujajo? Zakaj so dražja od navadnih koles? Na splošno lahko rečemo, da gre za nadgrajene klasične modele. Najpomembnejši sestavni del je baterija, ki pomembno vpliva na končno ceno. Količina kilometrov, ki jih je mogoče prevoziti z enim polnjenjem, se razlikuje od baterije do baterije, a navadno gre za okoli 60 kilometrov. Električna pomoč je omejena na 25km/h. Polnjenje je enostavno; če je baterija povsem izpraznjena, se polni okoli pet ur. Električna kolesa med drugim vsebujejo tudi posebno funkcijo »peš« in LED osvetlitev, pa tudi devet stopenj pomoči. Prva in druga omogočata hitro speljevanje, deveta pa enostavno premagovanje tudi velikih vzponov. Premagovanje različnih mestnih ovir in treking poti je preprosto in udobno.

S-BIKES C70E

C-70E iz družine S-BIKES je nov model električnega kolesa, skrbno oblikovan in ustvarjen z le enim ciljem: da postane zmagovalec vseh mestnih obračunov. Ustvarjen je bil namreč predvsem za mestno rabo. Vsebuje LED svetila in energetsko učinkovite pnevmatike z odsevnim robom, ki omogočajo boljšo vidljivost v temi. Prav tako je opremljen s posebnim uporabniškim vmesnikom iQ in je, glede na vse funkcije, ki jih omogoča, zelo lahek – skupna teža znasa 21 kilogramov. Sam dizajn je športno-moderen. Uporabljen material je kakovosten aluminij, sedež pa je opremljen še z dodatnim držalom, ki omogoča lažje prestavljanje kolesa. Mnoge stranke pravijo, da je C-70e eno najbolj udobnih mestnih koles. To med drugim zagotavljajo vzmeteni gel sedež, prilagodljivo krmilo Alu Zoom in sprednje vzmetenje. Za varnost skrbijo visoke zmogljive hidravlične zavore TEKTRO.

s-bikes električno mestno kolo c70e

Oglejte si ponudbo