Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Zakaj kupiti električno kolo?

Električno kolo je odlična alternativa javnim prevozim sredstvom in izvrsten način, kako vpeljati več gibanja in zdravja v svoje življenje. Tako v Sloveniji kot v svetovnem merilu vse bolj narašča uporaba električnih vozil. Z električnim kolesom postane vožnja enostavnejša in nam omogoča, da uživamo tudi v zahtevnejši vožnji v klanec. To je tudi razlog, zakaj marsikdo večkrat in raje kolesari z e-kolesom kot s klasičnim. Z električnim kolesom se od točke A do točke B pripeljemo hitreje kot z navadnim, zato smo prej na cilju in lahko prihranimo veliko časa. E-kolesa odlikuje varčnost, ekološkost in udobje. Že na prvi pogled nas prevzamejo s svojimi elegantnimi oblikami, ki v sebi skrivajo prefinjenost in robustnost. V podjetju Špan s 35-letno tradicijo imamo na voljo raznovrstna atraktivna in električna kolesa, ki si jih lahko ogledate v naši spletni trgovini ali v našem bogato opremljenem kolesarskem centru v Brezovici pri Ljubljani, kjer nudimo tudi servis koles.

Pred nakupom električnega kolesa si moramo najprej odgovoriti na vprašanje, kaj potrebujemo, saj bomo le tako našli pravi model zase. Ali ga bomo večinoma potrebovali za vožnjo v službo in po mestnih opravkih? Ali bomo na kolo večkrat sedli po nedeljskem kosilu in se odpravili na daljšo turo v naravi, kjer bomo kolesarili po različnih terenih? Koliko časa v povprečju kolesarimo? Je na naši poti veliko klancev, spustov in drugih zahtevnih terenov, ali kolesarimo večinoma po ravnicah? Bomo vozili samo po cesti ali tudi po makadamu? Bomo električno kolo potrebovali tudi v snegu? Ko poznamo odgovore na vsa ta vprašanja, nam bo prodajalec znal bolje svetovati o nakupu pravšnjega kolesa.

Odlične izkušnje z električnim gorskim kolesom

Katero električno gorsko kolo kupiti?

Električno gorsko kolo je namenjeno vožnji po zahtevnejših terenih, zato se lahko z njim brez težav odpravimo na nedeljski izlet na podeželje in hribe. Električna gorska kolesa so namenjena več kot zgolj mestni vožnji po opravkih; z njimi se z lahkoto odpravimo na trase daleč stran od mestnega vrveža in uživamo v daljših turah, ob kolesarjenju po strminah in dolinah. Na trgu obstaja več različnih vrst električnih gorskih koles, ki so primerna tako za osnovne kot zahtevnejše uporabnike. Različni modeli so namenjeni specifičnim uporabniškim zahtevam po hitrosti, zmogljivosti, udobju, geometriji … Cenovni razpon električnih gorskih koles se največkrat giblje med 4000 in 8000 evri. Že v osnovi je električno gorsko kolo oblikovano za uporabnike, ki se vozijo po neravnem terenu in tudi v različnih vremenskih razmerah.

Električno gorsko kolo – izkušnje uporabnikov

Izkušnje uporabnikov z električnimi gorskimi kolesi so izjemno pozitivne, saj poročajo o tem, da so vožnje v naravi, po gozdu ali hribih postale pravi užitek, ki si ga privoščijo večkrat, kot so si ga na klasičnem kolesu. Vožnja je bolj sproščena in zato jim ostane več časa za raziskovanje okolice in skritih kotičkov narave. Posledično so pogosteje v naravi, kar ima ugoden vpliv na njihovo zdravje in splošno počutje. Ob doseganju visokih hitrosti jim kvalitetna in vzdržljiva električna gorska kolesa Špan dobro služijo pri osvajanju novih vrhov in ciljev. Vožnja v klanec kar naenkrat ni več naporna, ampak zabavna in celo igriva. Gorska e-kolesa uporabljajo tudi v drugih okoliščinah, saj se z njimi vozijo v službo, po opravkih ali prevažajo otroka. Uporabniki pred izbiro električnega kolesa svetujejo, da bodimo pozorni zlasti na kakovost baterije. Lažja, kot je, hitreje se napolni in tudi dlje traja, zato se pri izbiri raje nagibajo k litij-ionskim baterijam, ki jim dajejo prednosti pred svinčenimi. Električno kolo mora imeti tudi vse potrebne EU-certifikate, ki zagotavljajo njegovo varnost med vožnjo. Vsem, ki želijo pred nakupom preizkusiti kolo in se prepričati, da jim ustreza, priporočamo testno električno kolo. Ta kolesa so primerna za odprodajo in so naprodaj po znižanih cenah.

Odlično električno gorsko kolo

Še ne veste zakaj kupiti električno kolo?