Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Čiščenje vozila

Čiščenje vozila je potrebno na več nivojih. Redno je treba avtomobil prati od zunaj in čistiti notranjost, vsaj kdaj pa je treba poskrbeti tudi za globinsko čiščenje vozila. Ritualno pranje je namreč predvsem površinsko, za ohranjanje vrednosti vozila in za prijetno vožnjo, pa je potrebno tudi temeljito čiščenje notranjosti, ki je kemično. Za globinsko čiščenje vozila cena ni najnižja, niti ga ne moremo opraviti sami. Samo profesionalci lahko s pravimi čistili dosežejo globinski učinek. Vsekakor pa je to nujna investicija za kvalitetno vzdrževanje. V Španu ponujamo vse vrste čiščenja vozila, razveseljujemo pa vas tudi z odlično samopostrežno avtopralnico.

Največja samopostrežna ročna avtopralnica

Vsak dan v tednu, od sedme zjutraj do sedme zvečer, je pri nas odprta največja in najmodernejša samopostrežna avtopralnica v Sloveniji. Ima sedem boksov, enostaven dostop in dovolj veliko parkirno površino ter omogoča preprosto čiščenje vozila najrazličnejšim uporabnikom.

Avtopralnico sestavljata dve pokriti mesti za osebna vozila, eno visoko pralno mesto (4 m) za kombije in višja dostavna vozila, ter 4 mesta za notranje čiščenje. Pranje je mogoče z uporabo žetonov. Na voljo imate različne programe: predpranje, krtačenje, pranje pod visokim pritiskom, voskanje in splakovanje. Slednje se izvaja s posebno osmozirano vodo, zaradi katere po končanem čiščenju vozila ni treba brisati. Na laku ni belih sledov mineralov v vodi, tako da na avtomobilu tudi brez brisanja ne bo lis. V boksu za čiščenje notranjosti avtomobila vam je na voljo vsa pripadajoča oprema, torej sesalniki, umivalniki, podajalci brisač, stepalniki ...

Pri nas lahko opravite tudi tehnični pregled in homologacijo

Temeljito globinsko čiščenje vozila

Čeprav jeklene konjičke raje razkazujemo na zunaj, nikakor ne pozabite na čiščenje notranjosti avtomobila. Vsake toliko si je treba privoščiti profesionalno globinsko čiščenje vozila, priporočamo ga vsaj enkrat letno. Globinsko čiščenje je kemijski postopek, s katerim odstranimo tudi bakterije in neprijetne vonjave. Z rednim čiščenjem notranjosti imajo materiali daljšo življenjsko dobo, veliko večje pa je tudi udobje pri vožnji. Med glavnimi razlogi za globinsko čiščenje vozila je potenje v avtu, kajenje, razlita pijača in madeži od hrane, nalaganje odpadle kože in las, vožnja hišnih ljubljenčkov ... Velika je zato potreba po čiščenju sedežev avtomobila, a pri takšni storitvi se očisti tudi armaturo, volan, menjalnik, varnostne pasove, strop, vrata, preproge in prtljažnik. Gre za zares temeljito čiščenje vozila, ki traja več ur. Po končanem globinskem čiščenju vozilo lepo diši in je neoporečno čisto.

Čiščenje vozilaGlobinsko čiščenje sedežev avtomobila

Vrednost ročnega globinskega čiščenja

Za globinsko čiščenje vozila je cena seveda višja od običajne, odvisna pa je od tega, kako umazana je notranjost. Pri Španu ga dobite od 150 evrov dalje, kar je razuma cena za tako zapleten in natančen postopek, ki se ga izvaja ročno. Pri čiščenju sedežev in ostalih elementov v notranjosti vsak avtomobil obravnavamo individualno in se še posebej posvetimo tistim področjem, ki so najbolj kritična. Seveda bomo veseli, če nas pred začetkom globinskega čiščenja tudi sami opozorite na težave in izkušnje z vozilom.

Mehke pralne krtače SofTech® za vrhunsko čiščenje vozila

V Španu pri svojem delu uporabljamo preverjeno najboljšo opremo, da lahko zagotavljamo visoko kakovost storitev. Za čiščenje vozila smo tako izbrali krtače SofTech®, ki so izjemno mehke in brez sledi očistijo tudi najbolj občutljivo barvo. Gre za penaste polietilenske krtače najvišje kakovosti, tako da nikakršne skrbi za poškodbo vozila. Preden se avtomobil opere s krtačami, ga čaka visokotlačno predpranje. To spere umazanijo z rahlim tušem in je učinkovito tudi pri zelo trdovratnih delcih. Naše krtače ohranjajo lesk barve, kar je še posebej pomembno pri novem laku. Poleg tega na temnih lakih ne puščajo svetlih sledi, kot se to pogosto dogaja pri običajnih materialih krtač. Tudi po mnogih čiščenjih vozila vam tako lahko obljubimo sijoč lak.

nudimo tudi avtoservis