Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Električna kolesa prinašajo posebno izkušnjo kolesarjenja

Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena, saj predstavljajo novo dimenzijo kolesarjenja. To so kolesa s pomožnim električnim motorjev, ki nam pomagajo pri poganjanju pedal. Elektromotor je lahko nameščen v gonilnem ležaju, zadnjem pestu ali sprednjem pestu. Z električnim kolesom se ni možno peljati kot z mopedom, ampak je za premikanje potrebno investirati lastno energijo in poganjati pedala. Motorju daje energijo zmogljiva polnilna baterija.

Električna kolesa prinašajo posebno izkušnjo, novo obliko zabave in lažjo obliko rekreacije v naravi za mnoge uporabnike v primerjavi s klasičnimi kolesi. Pripomorejo k zdravemu načinu življenja in okolju prijazni mobilnosti, saj v mestnih središčih vse pogosteje zamenjujejo avtomobile.

Električna kolesa so še posebej primerna za tiste, ki potrebujejo dodatno pomoč pri premagovanju ovir in nudijo veliko zabave z uporabo elektrike ali pa brez nje. Električno kolo je namreč mogoče uporabljati tudi kot čisto običajno kolo.

Pomoč elektrike pri poganjanju kolesarskih pedal najbolj prav pride tistim, ki se s kolesom vozijo, ker se morajo – na primer po vsakodnevnih opravkih. Mestna električna kolesa, torej kolesa za kolesarjenje po kolesarskih stezah, mestih in naseljih, so zato najbolj razširjena in priljubljena. A z električnim pogonom lahko opremimo tudi druga kolesa – na primer gorska, namenjena kolesarjenju po brezpotjih.

Električna kolesa – trek električno kolo med najbolj priljubljenimi

Treking električna kolesa so nekakšna mešanica klasičnega gorskega kolesa in cestnega kolesa. V primerjavi z gorskimi modeli imajo večja, 29 colska platišča, kar nam omogoča večje hitrosti. Plašči so nekoliko ožji, a še vedno omogočajo vožnjo po neurejenih površinah. Električna kolesa trek so namenjena dolgotrajnim, udobnim vožnjam, z namestitvijo nosilcev pa se spremenijo v prava potovalna kolesa, ki omogočajo prevoz večjega tovora, oziroma prtljage.

električna cross kolesa: cena

Električna kolesa – cena se povrne, če kolo uporabljate

Električna kolesa predstavljajo energetsko najučinkovitejša prevozna sredstva, kljub temu pa je cena najmočnejši faktor pri odločitvi. Zaenkrat v Sloveniji še ni prisotnih veliko električnih koles (leta 2016 jih je bilo prodanih okoli 500, 2017 nekoliko več), za kar je verjetno odgovorna tudi cena. Cene se med seboj precej razlikujejo predvsem zaradi uporabe materialov različnih kakovosti in dodatkov, ki jih boste dodali na kolo. Bolj kakovostni materiali so trpežnejši in zaradi tega podaljšujejo življenjsko dobo kolesa.

Cenovno najugodnejše električno kolo (med 400 in 600 evri) je običajno težko, z majhnim dometom in krajšo življenjsko dobo. Kolesa do 1200 evrov so že bistveno učinkovitejša z večjim dometom ter dvakrat daljšo življenjsko dobo. Idealna so za vsakdanjo rabo. Za električna kolesa znanih blagovnih znamk boste odšteli nekje do 2400 evrov. Ta kolesa imajo kakovostnejšo opremo, prestave, zavore ter Li-ion baterije z najdaljšo življenjsko dobo. Poleg dobrega dizajna jih odlikuje tudi izpopolnjena pogonska tehnika ter regulacija načina vožnje. Cena električna kolesa je višja od 2400 evrov, če so polnovzmetena ter tehnično dovršena, kot so kolesa za cross vožnjo. Električno cross kolo se ponaša tudi z dovršenim dizajnom.

Začetni vložek v nakup električnega kolesa je sicer visok, a ob dosledni uporabi – in manjših stroških za avto – se vam bo prej ali slej povrnil. Do še ugodnejšega nakupa pa lahko pridemo v času akcije za električna kolesa. Akcija električnih koles namreč poskrbi za občuten prihranek pri nakupu.

Električna kolesa – akcija prinaša prihranek

Električna kolesa so sicer odlično glavno sredstvo za prevoz, saj združujejo tako dobre lastnosti vožnje z avtomobili (enostavno, brez napora), kot prednosti uporabe klasičnih koles (rekreacija, lažje parkiranje, praktičnost). Električno kolo vam močno olajša vožnjo, pomaga pri kolesarjenju v klanec ter na daljše razdalje, zato so odlična rešitev za vse z zdravstvenimi težavami ali pa preprosto željo po nečem drugačnem.

Bodite v koraku s časom in preizkusite kolesa prihodnosti. Vabljeni v trgovino Špan, kjer so vam na voljo vrhunska električna kolesa po ugodni ceni Prav tako ne spreglejte naših akcij - električna kolesa so takrat še ugodnejša.

električna kolesa v akciji