Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Vrhunska električna kolesa za drugačno mobilnost

Električna kolesa postajajo vse bolj priljubljena, saj predstavljajo novo dimenzijo kolesarjenja. Sicer v prodaji še vedno prednjačijo klasična kolesa, vendar prinašajo električna kolesa posebno izkušnjo, novo obliko zabave in lažjo obliko rekreacije v naravi za mnoge uporabnike v primerjavi s klasičnimi kolesi. Pripomorejo k zdravemu načinu življenja in okolju prijazni mobilnosti, saj v mestnih središčih vse pogosteje zamenjujejo avtomobile.
Električna kolesa razširjajo razgibano življenje tistih, ki se dejavnega kolesarjenja ne bi lotili. Električno kolo vam olajša vožnjo, pomaga premagovati klance in razdalje, ki jih sicer ne bi zmogli ter vam pokaže nove smernice in obilo novih doživeti v naravi. Z električnim kolesom se lahko podate kamor koli želite, saj je na razpolago več različnih tipov koles, ki jih poganja Bosch-ova ali Shimano-a baterija, le ti pa vam nudijo obilo užitkov s pomočjo elektrike ali brez nje.

Vrhusnka električna kolesa ali tudi hibridna kolesa imajo prednost v tem, da jih lahko uporabljate prav vsi. Uporaba je povsem enostavna, saj vam omogočajo večstopenjsko pomoč in tako se na kolo lahko brez težav podate tudi če še okrevate po poškodbi ali imate zdravstvene težave. Električno kolo vam tako omogoča, da ponovno začutite svobodo gibanja.

Kako delujejo električna kolesa?

Električno kolo deluje tako kot navaden dvokolesnik, le da ima vgrajen še motor, ki ga poganja baterija. Princip električnih koles je podoben tistemu pri hibridnih avtih, kjer gre za kombinacijo motorja na notranje zgorevanje in elektromotorja, pri kolesih pa motorja, ki ga poganja baterija, in pedaliranja. Vožnja z električnim kolesom v mnogočem spominja na vožnjo skuterja, vendar je električno kolo treba še vedno poganjati. A na cilj pridemo hitreje, osvojimo tudi kakšen gorski prelaz, ki ga sicer ne bi, in potem uživamo v dolgem spustu v dolino ali pa tudi po strmih klancih in koreninah.

vrhunska električna kolesa

Električna kolesa – kako izbrati pravo električno kolo

Obstaja veliko vrst športov, znotraj posameznega športa pa še cela kopica različnih panog. Tudi kolesarjenje pri tem ni noben izjema. Različnim željam in potrebam ljudi, ki se ukvarjajo z omenjenim športom in ne nazadnje različnim fizičnim pripravljenostim in starostnim strukturam posameznikov se je prilagodila tudi kolesarska industrija. Danes obstaja na trgu cela kopica različnih vrst koles, vsak z drugačnim namenom in funkcionalnostjo.

Nekateri ljudje radi gredo s kolesom v naravo in ga uporabljajo v rekreativne namene, spet drugi radi tekmujejo in iščejo svoje meje možnega. Pri izbiri pravega kolesa boste torej morali najprej upoštevati vaše osebne želje. Naslednje pomembno vprašanje je kje in kako pogosto nameravate kolesariti in seveda, koliko ste za to pripravljeni investirati.

Če živite v mestu in bo vaše kolesarjenje omejeno na uporabo pločnikov in urejenih površin, boste po vsej verjetnosti želeli uporabljati mestna kolesa, medtem ko so makadamske in gozdne poti bolj ali manj rezervirane za uporabo gorskih in treking koles.

zakaj električna treking kolesa?

Električna treking kolesa predstavljajo relativno nov slog koles

Električna treking kolesa so nekakšna mešanica klasičnega gorskega kolesa in cestnega kolesa.
Primerna so za večino rekreativnih kolesarjev, ki za svoje vožnje uporabljajo tako asfaltirane ceste, kot tudi utrjene makadamske poti. Opremljeni so z ožjimi in večjimi, tudi do 29 col velikimi platišči ter pnevmatikami, ki imajo gladko sredinsko plast za učinkovit oprijem na asfaltu, in narebrene zunanje tekalne plasti za boljši oprijem na neravnih podlagah. Drža telesa je nekoliko bolj pokončna in posledično udobnejša, kar je predpogoj za nabiranje dolgih kilometrov. Ker se drža in geometrija kolesa smereni glede na uporabnika, imate možnosti izbirati žensko treking kolo kot moško treking kolo.

Upamo, da ste v zgornjih vrsticah našli odgovor na vprašanje, zakaj električna kolesa. Če še vedno omahujete z nakupom, vas vabimo k ogledu naše spletne trgovine. Nova električna kolesa še nikoli niso bila tako ugodna.