Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Moped postaja vse bolj priljubljeno prevozno sredstvo

Moped je praktično prevozno sredstvo, ki nam omogoča mobilnost zlasti v toplejših mesecih leta. Takrat se marsikdo odpravi po opravkih s svojim skuterjem, ki ga v kratkem času pripelje do želene destinacije: do zobarja, knjižnice, trgovine, banke ali pošte. Zakaj bi krožili po parkiriščih z avtomobilom in iskali prosto parkirno mesto v najbolj obremenjenih delih dneva, če lahko z mopedom brezplačno parkiramo praktično kjerkoli? Poleg tega je vožnja z mopedom v poletnem času veliko bolj »osvežujoča« kot sedenje v pregretem avtomobilu, kar je samo še ena prednost tega vozila. Kolo s pomožnim motorjem s hitrostjo do 25 km/h, ki se ga lahko vozi brez vozniškega izpita za avto, pa je postal glavno prevozno sredstvo številnih mladostnikov, saj jim mogoča večjo neodvisnost – z njim se vsak dan odpravijo v šolo, se odpeljejo na trening ali k prijatelju.

Bel moped

Moped prostornine 50 ccm za mestne in primestne užitke v vožnji

Po moped po vaši meri se lahko odpravite v Španov motocenter na Brezovici pri Ljubljani, kjer je na voljo pestra ponudba motornih vozil priznanih blagovih znamk SYM in QUADRO ter dodatne opreme. Prodajamo navadne skuterje, električne skuterje in motocikle, ki si jih lahko ogledate tudi v naši spletni trgovini. Med skuterji imamo v ponudbi sodobno oblikovane mopede do 25 km/h, vsestranske motorje prostornine 50 ccm, trpežne skuterje prostornine 125 ccm ter maksi skuterje. Izbirate lahko tudi med trikolesniki in štirikolesniki.

Moped 50 km/h

Katera kategorija mopeda za katero vozniško dovoljenje?

Z vozniškim dovoljenjem AM kategorije lahko vozimo lahka štirikolesa in mopede do 25 km/h. S kategorijo A1 lahko vozimo mopede s prostornino motorja do 125 ccm. Z opravljenim vozniškim dovoljenjem A2 kategorije lahko vozimo motorje do 35 kW. Kategorija A pa vozniku omogoča vožnjo najmočnejših motorjev, tudi tistih z motorjem prostornine nad 1000 ccm. Največ voznikov ima opravljen izpit B-kategorije, ki omogoča vožnjo avtomobila ter med drugim tudi motorjev iz kategorije AM, torej mopedov do 25 km/h.

Več o moped kategoriji

Kateri moped je pravi za moje potrebe?

Z mestnim skuterjem 25 km/h boste enostavno in udobno prišli od točke A do točke B, pri vonji pa je zagotovljena odlična vidljivost. Mestna vožnja bo še vznemirljivejša s kompaktnim športnim skuterjem 50 ccm zvišanimi kolesi. Še zahtevnejši lahko izberejo skuter 125 ccm, ki je zmogljiv, udoben in zanesljiv. Dobra opremljenost in prostornost zagotavljata njegovo vsestranskost in praktičnost. Skuterji tega tipa, ki jih prodajamo v motocentru Špan, so nekoliko večji od tovrstnih običajnih motorjev. Maksi skuterji v naši ponudbi vas brez težav popeljejo po mestu, pa tudi izven urbanih naselij. S takim skuterjem se lahko odpravite celo na daljše potovanje, saj ima močen motor ter zagotavlja dinamičnost, udobje in varnost. Ponujamo tudi kolesa z motorjem ter tri- in štirikolesnike, ki so odlična izbira za večjo mobilnost v urbanem okolju, pa tudi izven mest. Zaradi vgrajenega sodobnega hidravličnega sistema omogočajo natančne in stabilne nagibe za kar največje udobje na cesti. Prodajamo tudi električne motorje, za katere lahko pridobite subvencijo eko sklada, saj ne onesnažujejo okolja. Za vse, željne bolj klasičnega videza motorjev, ponujamo izbor retro in avanturističnih motociklov. Večina mopedov v našem asortimanu je športnega videza, na voljo pa so tudi tisti v retro in premium (poslovnem) videzu, kamor sodijo zmogljivejša potovalna motorna kolesa. Izbirate lahko med različnimi barvami: črno, rdečo, belo, mat rjavo, srebrno in modro.

Registracija mopeda kar na mestu nakupa

V Špan centru mobilnosti združujemo vse storitve za voznike na enem mestu, zato vam pri nas uredimo tudi registracijo vašega mopeda, sklenitev zavarovanja in tehnični pregled. Opravljamo tudi preventivne in redne preglede ter servise mopedov in  drugih motornih vozil. V sodobno opremljeni avtopralnici lahko s pomočjo vrhunske tehnologije, ki na vozilu ne povzroča poškodb, temeljito operete svoj jekleni konjiček in mu s tem na dolgi rok zagotovite sijaj in intenzivnost barv. Če se odločate za nakup mopeda, vabljeni v motociklistični center podjetja Špan na Tržaški 547, kjer vas čaka pestra izbira ponudbe mopedov, ki jih boste lahko pred nakupom tudi preizkusili.