Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Kakšna so S-BIKES električna kolesa?

S-BIKES je znamka in generacija električnih koles. Izhaja iz na novo postavljenih standardov mobilnosti, ki bili oblikovani s končnimi kupci v mislih. Najprej je luč sveta leta 2016 ogledal poseben zložljivi model, od takrat naprej pa še številni drugi, nadgrajeni in dopolnjeni. Vsi temeljijo na sodobnem konceptu kolesarjenja, obogatenega s pomočjo elektromotorja. Ta namreč omogoča potovalno hitrost do 25km/h in premagovanje vzponov brez nepotrebnega napora. Uporabniški vmesnik omogoča zavidljive pospeške in več stopenj delovanja električne podpore, ki nadzirajo delovanje kolesa. Športni način zagotavlja maksimalno zmogljivost in hitrost. Celoten koncept pravzaprav deluje s pomočjo vmesnika S-BIKES iQ, ki s pomočjo tipal zaznava stanje in komunicira z elektromotorjem, ta pa potem določi moč pomoči.

S-bikes

Kakšna je cena električnih koles?

Cena S-BIKES koles se razlikuje od modela od modela in je odvisna od večih dejavnikov, med drugim od zmogljivosti baterije. Ta je namreč ena najdražjih komponent vsakega električnega kolesa. Cene se navadno gibljejo v razponu med 1.000 in 1.500 evri, je pa vse seveda to odvisno tudi od morebitnih akcij, odprodaj in drugih popustov, ki so pogosti. Cena ni vse in bolj kot nanjo bi morali gledati na funkcije, ki jih kolo omogoča. Pred nakupom je vedno potrebno preveriti, ali nam kolo sploh ustreza. Tukaj je smiselno preučiti naše potrebe, navade in želje. Če si želimo predvsem prevoznega sredstva za v službo, ker bi radi zmanjšali uporabo avtomobila, bo najbrž najbolj primeren mestni model. Če radi raziskujemo nove kraje in se rekreiramo v naravi, bo boljša izbira gorsko ali treking kolo, ki je robustno in trpežno. Za premagovanje daljših razdalj je nujno potrebna zmogljiva baterija, za občasne opravke v bližnji okolici pa ni tako pomembna. Upoštevati je potrebno tudi ponudnika, in izbrati nekoga, ki je priznan in uveljavljen, ter ponuja možnost garancije. Zanemarljiva ni niti kvaliteta elektromotorja in baterije – tukaj je potrebno nujno preveriti izvor teh kolesnih komponent in se prepričati, da gre za kvalitetno izdelavo. Gre namreč za najbolj pomemben del vsakega električnega kolesa.

Model S-BIKES F18e

S-BIKES F18e je zložljivo električno kolo, ki omogoča enostavno in udobno potovanje. Ponaša se z zelo lahkim aluminijastim ohištvom, tako da skupaj z vso opremo ne tehta več kot 22 kilogramov. Za hitre pospeške in enostavno vožnjo poskrbi zmogljiva baterija proizvajalca Samsung. Na voljo je pet režimov delovanja, od športnega (hitri pospeški in visoke hitrosti) do ECO. V ECO načinu lahko z enim samim polnjenjem model F18E zdrži poti, dolge do 65 kilometrov. Ko se vrnete domov, kolo enostavno napolnite kar s pomočjo hišne električne vtičnice, ali pa baterijo vzamite ven iz kolesa in jo polnite ločeno. Še eno posebnost F18e predstavlja serijsko vgrajena vtičnica USB. Slednja namreč omogoča polnjenje naprav kot so prenosni računalniki, navigacijski pripomočki ali mobilni telefoni. To je nadvse koristno sploh pri daljših poteh, ko si lahko ob krajšem postanku odpočijete tako vi kot vaš predvajalnik glasbe!

S-bikes f18e

Tehnične lastnosti in prednosti

Model F18e se ponaša z zelo zmogljivo baterijo (7800mAh oziroma 280Wh). ECO način omogoča doseg do 65 kilometrov, čas polnjenja pa je kratek (5 ur). Kolesarju je na voljo pet programov elektronske pomoči, maksimalna dosežena hitrost s pomočjo elektromotorja pa je 25km/h. Električno kolo tudi omogoča sedem prestav, en USB izhod za polnjenje in moč motorja 250kW. S-BIKES kolesa omogočajo lažje premagovanje vsakodnevnih ovir, klancev, vzponov, vetra in drugih težav, ki bi nam bile z navadnim kolesom v veliko breme. Ker se tega zaveda vedno več ljudi, strmo raste tudi prodaja električnih koles, tako v Sloveniji kot po svetu.

Oglejte si ponudbo