Špan d.o.o.

Center mobilnosti

Hitri servis za redno vzdrževanje vašega vozila


Ko govorimo o varnosti v prometu nas večina ne pomipomisli na hitri servis, temveč na varno vožnjo. Da sploh lahko govorimo o varni vožnji je potrebno, da je naše vozilo tehnično brezhibno.
sli na hitri servis, temveč na varno vožnjo.Vsako vozilo potrebuje servis po določem času ali po določeno prevoženih kilometrih. Za servis se moramo odločiti pravočasno in ne šele tedaj, ko je prepozno. Vsi smo že bili kdaj v situaciji, ko se nam je prižgala kakšna rumena lučka na zaslonu, pa smo zamahnili z roko in si rekli:”ah, saj bo še zdržal!”. In ko avto “ni zdržal” nas je krepko udarilo po žepu. Takšne reči lahko preprečimo s hitrim servisom našega vozila.


Kaj točno je hitri servis?

Hitri avtoservis je servis, ki poskrbi za sprotno odpravljanje napak na našem vozilu. Z  njim boste pripomogli k preprečitvi nastanka večjih okvar. Hitri servis sestavlja širok spekter storitev in popravil, ki so izvedena  strokovno in kakovostno v najkrajšem možnem času, brez čakalne vrste.  Sem spadajo menjava filtrov, težave z zavorami in blažilci, menjava svečk, zamenjava iztrošenega akumulatorja, računalniška diagnostika ter odprava težav z pnevmatikami. Namen takšnega servisa je, da je učinkovit in priročen. Je cenovno ugodnejši kot obširnejši avtoservis in vključuje storitve, ki so potrebne za redno vzdrževanje vozila. Hitri avtoservis se izvede glede na priporočila izvajalca vašega avta, enkrat letno ali po približno med 15.000 ali 30.000 prevoženih kilometri. Če preživite veliko časa v vozilu, in ne želite, da vas vaš avto pusti na cedilu ob najmanj primernem času, je hitri servis za vas ključen.


Ali na hitrem servisu zamenjajo tudi motorno olje in kdaj ga je potrebno zamenjati

Da. Na hitrem servisu vam zamenjajo tudi motorno olje. To je ena izmed prvih stvari, ki jo uredijo.Motorno olje je namreč vitalna tekočina za avto, ki motorne dele podmazuje, čisti in hladi.Skrbi za to, da ne prihaja do trenj in se motor ne pregreje. Kako pogosto ga je treba menjevati se razlikuje. Na menjavo vpliva več dejavnikov kot so kilometri, ki jih je avto prevozil, tehnologije motorja, načina vožnje,  kakovosti motornega olja in seveda čas zadnje menjave. Pri najsodobnješih motorjih je potrebno olje menjavati med 15.000 kilometri (po enem letu) pa vse do 50.000 kilometri (do dveh let). Pogoste vožnje na kratkih razdaljah, pogosto delovanje motorja v prostem teku, pogosto speljevanje in zaviranje, vožnja po klancu navzgor in navzdol ter vožnja z nizkimi vrtljaji motorja so vsi dejavniki, ki vplivajo na skrajšanje servisnega časovnega razmika. Vendar ni potrebe za skrbi. Dandanes ima večina motornih vozil vgrajena “tipala” v motorjih, ki nas pravočasno opozorijo kdaj je potrebno zamenjati motorno olje.

V avtu imamo poleg motornega olja še različna druga zelo pomembna olja, ki oskrbujejo zavorni sistem, menjalnik in servo volan. Zato je dobrodošel hitri servis  vozila, saj se v nasprotnem primeru lahko pojavi obraba, ki je ne moremo več popraviti in je potrebno zamenjati celoten del. Nakup in menjavo opravite pri pooblaščenih trgovcih. Nikar ne varčujte pri nakupu kvalitetnega olja. Če opravite poceni nakup preko spleta pri nepooblaščenem trgovcu, vam to ne zagotavlja prave vsebine.


Špan center mobilnosti vam ponuja hitri servis za vaš Mercedes

V centru mobilnosti Špan smo že od leta 2010 pooblaščeni serviser osebnih in lahkih dostavnih vozil Mercedes-Benz. Proizvajalec vozil Mercedes-Benz Daimler AG zahteva najsodobnješe standarde po katerih mora biti naša servisna delavnica opremljena in ekipa v njej strokovno usposobljena. Tako vam bodo izkušeni strokovnjaki v našem pooblaščenem servisu Mercedes-Benz opravili servisne preglede, popravila, redno vzdrževanje, menjavo stekel, diagnosticiranje in odpravljanje napak, popravilo ali zamenjava izpušnega sistema, popravila in meritev geometrije podvozja, karoserijska popravila ter montažo dodatne opreme. V času popravila vam nudimo najem nadomestnega vozila. Ker se zavedamo kako pomemben je vaš čas smo se potrudili, da boste imeli vse na enem mestu.  Zato lahko pri nas opravite tudi tehnični pregled in registracijo vozila. Cene servisnih paketov za vozila Mercedes-Benz so fiksne, po novem pa lahko plačate tudi s storitvijo Apple Pay.