Pošlji povpraševanje

Masaže spadajo med najstarejše negovalne tehnike

Človek komunicira s pomočjo dotika že preden sploh spregovori. Le-ta je vedno prisoten, bodisi ko nekoga tolažimo, ali izrazimo ljubezen, saj gre tudi kasneje za nepogrešljiv del izražanja.

Masaža je najstarejša in najenostavnejša nega, pri kateri se uporablja različne metode glajenja, drgnenja, gnetenja in tolčenja posameznih mišičnih sklopov ali celega telesa, kar lahko sprosti krčevitost, hkrati pa pospešuje prekrvavitev kože in mišic. Njen učinek ni zgolj dobro počutje in fizično zdravje, temveč se odraža tudi v duševnem ravnovesju. Z njo zmanjšujemo stres, lajšamo bolečine in ugodno delujemo na čustveno ravnovesje, pri čemer se porajajo prijetni občutki, ki vodijo v fiziološko in duševno sproščenost.

Kam na masažo

V atraktivnem okolju z orientalskim pridihom, nam Sense Wellness Club ponuja holističen pristop k negi in revitalizaciji vašega telesa. Ustvarili so kombinacijo najboljših in najučinkovitejših elementov iz tradicionalnih in sodobnih masažnih ter negovalnih tehnik vsega sveta.

Tukaj si lahko ogledate cenik masaž >>

Vrste masaž

Sense tajska masaža z aromatičnimi olji se izvaja z različnimi aromatičnimi olji po izboru. Z njo stimuliramo akupresurne točke, kar pomaga pri uravnavanju in vzpodbujanju energijskega pretoka ter odpravlja stres. Glajenje z aromatičnimi olji blagodejno učinkuje na kožo ter nas odpelje v stanje popolne sproščenosti.

Tradicionalna tajska masaža deluje sprostitveno, protibolečinsko, izboljša krvni obtok, delovanje imunskega sistema, poveča gibljivost sklepov, stimulira limfni sistem ter daje občutek telesnega in duševnega ravnovesja, kar krepi splošno zdravje. Deluje veliko globlje kot klasična masaža, izvaja pa se na talni blazini. Terapevt uporablja palce, dlani, komolce in kolena. Po kratkem sproščanju se terapija začne s stimulacijo akupresurnih točk na stopalih in nogah, nadaljuje pa s kombinacijo počasnih in blagih razteznih prijemov ter aktiviranjem glavnih energetskih kanalov, ki jih Tajci imenujejo 'Sen linije'. Masaža poteka leže na hrbtu, trebuhu in boku ter v sedečem položaju.

Tajska masaža s toplimi zelišči se izvaja s pomočjo toplih snopičev tajskih zelišč, ki dobrodejno delujejo na naše telo. Tovrstna masaža blagodejno deluje pri vnetju mišic, stresu ter manjših poškodbah ali bolečinah, kot na primer revmi ali artritisu. Ustvarja ravnotežje duha in telesa, prijetno vpliva na kožo, jo krepi in ji daje prožnost. Priporočamo jo vsem, ki bi utegnili biti preobčutljivi (razna akutna bolečinska stanja) za tradicionalno tajsko masažo.

Kraljeva tajska masaža je sestavljena iz tradicionalne tajske masaže in tajske masaža z aromatičnimi olji, po njej pa se bomo počutili kraljevsko.

Filipinska hilot masaža je terapevtska masaža, ki z uporabo toplih bananinih listov, ki so naravni ionizator in deviškega kokosovega olja, učinkovito odpravi bolečine v hrbtu. Hilot terapevt najprej z dotikom določi moten pretok energije v telesu nato pa se posveti problematičnim mestom, dokler ne vzpostavi ravnotežja in harmonije ter občutka olajšanja.

Pre-natal treatment masaža je prilagojena potrebam nosečnic in je priporočljiva po prvih treh mesecih nosečnosti.

Orientalska refleksna masaža stopal deluje na energetskem nivoju, izvajamo pa se s pritiski na akupresurne točke podplatov. Temelji na spoznanju, da se vsak del telesa odziva na natančno določeno refleksno točko na stopalih in dlaneh. S pritiskom na akupresurne točke vzpostavljamo telesno in duševno ravnovesje ter krepimo zdravje.

Masaža s toplim kakavovim maslom je idealna za vse ljubitelje čokolade oz. kakava in vse, ki si želijo občutka mehkobe na svoji koži.

Masaža z mangovim maslom je sproščujoča masaža celotnega telesa, ki se izvaja s pomočjo naravnega mangovega masla. Priporoča se osebam z zelo suho in občutljivo kožo. Po uporabi je koža mehka, voljna in negovana, telo pa sproščeno.

Masaža s kokosovim oljem, poleg svojega sproščujočega učinka nudi tudi negovalni učinek, saj gre za eno najbolj kvalitetnih olj, ki kožo ne le neguje, temveč tudi upočasnjuje njene znake staranja.

Foot Flow terapevtska lebdeča masaža je prestižen in unikaten vodna tretma. Pravšnja kombinacija jogi podobnega raztezanja, masaže in refleksoterapije, nas bo popeljala v svet takojšnje sprostitve in močnega samozdravljenja. Zaradi plovcev, ki se jih pritrdi na gležnje in vrat, počasi drsimo skozi vodo, ki ima 35°C, s popolnim občutkom čudovite lahkotnosti telesa in uma.