Pošlji povpraševanje

Rastlinjaki – vrtni in profesionalni rastlinjaki po ugodni ceni

Rastlinjaki se uporabljajo tako za tržne namene kot za pridelovanje vrtnin na lastnem vrtu, zato se med seboj precej razlikujejo. Profesionalni rastlinjaki, ki so namenjeni za vzgojo različnih vrtnin in cvetja, so precej večji, zanje pa je tudi značilna vsa potrebna avtomatika.

Ne glede na to ali si ogledujete profesionalne rastlinjake ali rastlinjake za zasebno rabo, ste lahko prepričani, da boste v njih vzgajali vrtnine še vrsto let. Oboji so namreč izdelani iz vroče pocinkanih cevi in profilov, za katere je značilna zares dolga življenjska doba. Vaši pridelki bodo v rastlinjakih zaščiteni pred dežjem, vetrom, snegom in seveda tudi škodljivimi sončnimi žarki.

Profesionalni rastlinjaki

Kaj vse profesionalni rastlinjaki ponujajo?

Kot že rečeno, profesionalni rastlinjaki se med seboj lahko veliko bolj razlikujejo kot vrtni rastlinjaki. Največja razlika med njimi je velikost. Profesionalni rastlinjaki so na voljo v dveh izvedbah – F-V širine 6 do 9 m in F-M širine 9 – 12 m. Površina je tako dovolj velika za tržno proizvodnjo.

Seveda pa je v tako velikem rastlinjaku potrebno poskrbeti za ustrezno zračenje. Izbirate lahko med več tipi – čelnim, strešnim in bočnim zračenjem, vsak izmed njih pa pripomore k boljši rasti rastlin. Poleti tako temperatura nikoli ne naraste preveč, v hladnejšem delu leta pa ne pride do kondenzacije.

Rastlinjaki in oprema za rastlinjake

Profesionalni rastlinjaki se sicer od vrtnih razlikujejo tudi v večji stopnji avtomatizacije, ki vam bo prihranila veliko energije in časa. Na voljo so različni namakalni sistemi in sistemi ogrevanja, s katerimi bo za rastline poskrbljeno na zelo enostaven način. Odlično bodo uspevale tudi pozimi, ko so temperature precej nizke.

Streha profesionalnega rastlinjaka je namreč sestavljena iz dvojne folije, v katero je mogoče vpihovati topel zrak. Slednji deluje kot odličen izolator, zato vrtnine in cvetje zelo dobro uspevajo tudi v hladnejšem delu leta.

Profesionalni rastlinjaki cena ugodna

Cena profesionalnega rastlinjaka

Točno ceno profesionalnega rastlinjaka je težko določiti, saj varira glede na številne dejavnike. Odvisna je seveda od velikosti, stopnje avtomatizacije in personalizacije. Profesionalni rastlinjak vam namreč v podjetju Rar Novi izdelajo povsem po vaših željah in potrebah.

Ne veste, koliko prostora potrebujete za postavitev profesionalnega rastlinjaka? Ceno boste najlažje izvedeli na sedežu podjetja, mi pa vam lahko zaupamo sledeče: pred nakupom dobro premislite, kaj boste v njem sploh pridelovali. Za zelenjavo in viseče rastline je potrebnega veliko prostora in veliko svetlobe, zato je smotrno preračunati, koliko sadik bi si želeli gojiti.

Zavedati se je namreč potrebno, da je rastlinjak naložba za vrsto let. Da vam čez čas ne bi zmanjkalo prostora, vam svetujemo, da se o odločitvi pogovorite s strokovnjaki z dolgoletnimi izkušnjami.

Rastlinjaki - profesionalni in ljubiteljski