Streha - poševna ali ravna streha?

Vas zanima, kakšne prednosti prinaša poševna streha pred ravno? Poševna streha je usklajena z okoljem, omogoča pa tudi izdelavo prijetnih podstrešnih bivalnih prostorov. Med najpomembnejšimi odlikami, ki jih ima ravna streha pa sta enostavnost tehnične izvedbe in zato cenejše delo ter nizki stroški vzdrževanja. Prednost pa je tudi v maksimalni prostorski izkoriščenosti, saj ravna streha omogoča izrabo tako notranjosti (prostornost najvišje etaže bivalnega prostora) kot tudi zunanjosti (ravno streho je mogoče ozeleniti).

Ozelenjena ravna streha v urbano okolje prinaša svežino, zaradi pomanjkanja zelenic in vse večjih okoljskih problemov pa postaja vse bolj priljubljena rešitev. Vsaka, še tako majhna zelena streha, prispeva k ohranjanju ekosistema ter izboljšanju zraka. Zato je ozelenitev ravne strehe v nakupovalnih središčih, spalnih naseljih ter na večjih zgradbah zavodov, bolnišnic, parkirnih hiš in industrijskih objektov še kako zaželena.

Streha cena

Izbira strešne kritine zelo pomembna

Strešna kritina po eni strani ščiti nas, po drugi strani pa pred vremenskimi vplivi ščiti tudi stavbo, ki jo pokriva. Dobra strešna kritina od slemena do žleba je zato bistvenega pomena za kakovostno zgrajeno stavbo in udobno življenje v njej. Zaradi izpostavljenosti, ki je je strešna kritina deležna, je ena glavnih skrbi načrtovalcev novih kritin prav vzdržljivost in kljubovanje strešne kritine vremenu.

Zato je izbira prave strešne kritine zelo pomembna. A kakšno strešno kritino izbrati? Še nikoli ni bilo na izbiro toliko različnih tipov in stilov streh, kot danes.Opečnate, betonske, kovinske, vlaknocementne, zelene... Vsaka ima svoje prednosti in lahko pomembno prispeva k celotnemu videzu vašega doma.

Strešna kritina mora biti trajna, učinkovita, skladna z objektom in po vašem okusu. Prav tako morate pri izbiri strešne kritine imeti v mislih tudi to, da je vsaka streha sistem. Ni le kritina, ki mora biti kakovostna in pravilno nameščena ter pritrjena, imeti mora imeti odprt prezračevalni prostor, paroprepustno folijo, toplotno izolacijo in parno zaporo, vmes pa še kakšen sloj, ki bo poskrbel za daljši fazni zamik prehoda toplote.

Preden dokončno izberete strešno kritino, si postavite naslednja vprašanja. Kako dolga je življenjska doba strehe? Je ostrešje dovolj trdno za težo strehe? Kako učinkovito bo strešna kritina kljubovala toči, vetru in drugim naravnim pojavom? Kakšen je naklon strehe? Se bo strešna kritina vizualno dopolnjevala z objektom? So materiali strehe okolju prijazni in primerni za recikliranje? Kakšna je

cena?

Stenski paneli Metrapan Line - vrhunska kakovost, eleganten videz in ugodna cena

Stenski paneli oz. zidni / fasadni paneli so namenjeni montaži oziroma gradnji sten kotsamostojne enote ali kot dodatna kritina. Izdelani so lahko iz različnih materialov, imajo pa tudi odlične izolacijske lastnosti. Poleg tega, da jih lahko uporabimo za zapiranje objektov, jih lahko uporabimo za predelne stene, stene vrtnih ut, kot polnilo za vrata in za številne druge namene. Vse, kar moramo storiti je, da izberemo ustrezne stenske izolacijske panele. Če iščete vrhunsko kakovost po ugodni ceni, potem je naše podjetje pravi naslov za vas.

Stenski paneli METRAPAN LINE nam omogočajo izboljšanje videza vsake arhitekture, saj so elegantni, preprosti in ravni.Kakovost stenskih panelovv podjetju Meltal strankam jamčimo z 10-letni garancijo na prerjavenje, razslojevanje barve in spremembo nianse barve.

Stenski paneli

Po vse za streho v Meltal

Podjetje Meltal IS d.o.o. sodi v sam vrh evropskih podjetij, ki se ukvarjajo z odkupom, predelavo in prodajo odpadnih barvnih kovin ter med pomembnejša slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s trgovanjem izdelkov in polizdelkov iz barvne metalurgije. V okviru prodajnega programa Metrapan so na voljo strešne kritine in fasadni oz. stenski paneli z izolacijo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah, krovsko-kleparski izdelki, pritrdilni material ter nosilne trapezne pločevine. Z nenehnim širjenjem prodajne mreže in asortimana želimo zagotoviti dolgoročen razvoj podjetja in celovitost ponudbe. Obiščite nas in se prepričajte sami, kako ugodno in profesionalno je lahko krovstvo in kleparstvo.