Poševna ali ravna streha?

Vas zanima, kakšne prednosti prinaša poševna streha pred ravno? Poševna streha je usklajena z okoljem, omogoča pa tudi izdelavo prijetnih podstrešnih bivalnih prostorov, ki povečajo bivalno površino. Med najpomembnejšimi odlikami, ki jih ima ravna streha pa sta enostavnost tehnične izvedbe in zato cenejše delo ter nizki stroški vzdrževanja. Prednost pa je tudi v maksimalni prostorski izkoriščenosti, saj krovstvo ravne strehe omogoča izrabo tako notranjosti (prostornost najvišje etaže bivalnega prostora) kot tudi zunanjosti (ravno streho je mogoče ozeleniti).

Poševna strešna kritinaNaklon ravne strehe

Ozelenjena ravna streha v urbano okolje prinaša svežino, zaradi pomanjkanja zelenic in vse večjih okoljskih problemov pa postaja vse bolj priljubljena rešitev. Vsaka, še tako majhna zelena streha, prispeva k ohranjanju ekosistema ter izboljšanju zraka. Zato je ozelenitev ravne strehe v nakupovalnih središčih, spalnih naseljih ter na večjih zgradbah zavodov, bolnišnic, parkirnih hiš in industrijskih objektov še kako zaželena.


Izbira strešne kritine

Strešna kritina po eni strani ščiti nas, po drugi strani pa pred vremenskimi vplivi ščiti tudi stavbo, ki jo pokriva. Dobra strešna kritina od slemena do žleba je zato bistvenega pomena za kakovostno zgrajeno stavbo in udobno življenje v njej. Zaradi izpostavljenosti, ki jo je strešna kritina deležna, je ena glavnih skrbi načrtovalcev novih kritin prav vzdržljivost in kljubovanje strešne kritine vremenu.

Zato je izbira prave strešne kritine zelo pomembna. A kakšno strešno kritino izbrati? Še nikoli ni bilo na izbiro toliko različnih tipov in stilov streh, kot danes. Opečnate, betonske, kovinske, vlaknocementne, zelene... Vsaka ima svoje prednosti in lahko pomembno prispeva k celotnemu videzu vašega doma.

Zelena ravna streha

Zelena streha

Strešna kritina mora biti trajna, učinkovita, skladna z objektom in po vašem okusu. Prav tako morate pri menjavi ali obnove strehe pri izbiri strešne kritine imeti v mislih tudi to, da je vsaka streha sistem. Ni le kritina, ki mora biti kakovostna in pravilno nameščena ter pritrjena, imeti mora imeti odprt prezračevalni prostor, paroprepustno folijo, toplotno izolacijo in parno zaporo, vmes pa še kakšen sloj, ki bo poskrbel za daljši fazni zamik prehoda toplote.

Preden dokončno izberete strešno kritino, si postavite naslednja vprašanja. Kako dolga je življenjska doba strehe? Je ostrešje dovolj trdno za težo strehe? Kako učinkovito bo strešna kritina kljubovala toči, vetru in drugim naravnim pojavom? Kakšen je naklon strehe? Se bo strešna kritina vizualno dopolnjevala z objektom? So materiali strehe okolju prijazni in primerni za recikliranje? Kakšna je cena?


Strešna kritina s posipom

Strešne kritine s posipom so odlična odločitev za vsa potresna in vetrovna območja saj so zaradi svoje konstrukcije izjemno močne in odporne za zunanje vplive, hkrati pa z nizko težo ne ogrožajo podkonstrukcije. Ikotile strešne kritine nudijo široko izbiro modelov in barv, ki imajo 50-letno garancijo. V ponudbi lahko najdete Ikotile v obliki klasičnega bobrovca, skodel, skrilavca...

Kovinska kritina s posipom IkotileKovinska kritina Ikotile Premium

Stenski paneli Metrapan Line

Stenski paneli oziroma zidni / fasadni paneli so namenjeni montaži oziroma gradnji sten kot samostojne enote ali kot dodatna kritina. Izdelani so lahko iz različnih materialov, imajo pa tudi odlične izolacijske lastnosti. Poleg tega, da jih lahko uporabimo za zapiranje objektov, jih lahko uporabimo za predelne stene, stene vrtnih ut, kot polnilo za vrata in za številne druge namene. Vse, kar moramo storiti je, da izberemo ustrezne stenske izolacijske panele.

Stenski paneli

Stenski paneli METRAPAN LINE nam omogočajo izboljšanje videza vsake arhitekture, saj so elegantni, preprosti in ravni. Kakovost stenskih panelov v podjetju Meltal strankam jamčimo z 10-letni garancijo na prerjavenje, razslojevanje barve in spremembo nianse barve.

Metrapan

Po vse za streho v Meltal

Podjetje Meltal IS d.o.o. sodi v sam vrh evropskih podjetij, ki se ukvarjajo z odkupom, predelavo in prodajo odpadnih barvnih kovin ter med pomembnejša slovenska podjetja, ki se ukvarjajo s trgovanjem izdelkov in polizdelkov iz barvne metalurgije. V okviru prodajnega programa Metrapan dobite vse za streho, saj so na voljo strešne kritine in fasadni oziroma stenski paneli z izolacijo v različnih barvah, oblikah in dimenzijah, krovsko-kleparski izdelki, pritrdilni material ter nosilne trapezne pločevine. Z nenehnim širjenjem prodajne mreže in asortimana želimo zagotoviti dolgoročen razvoj podjetja in celovitost ponudbe.