Baker najdete zaradi vsestranske uporabe v mnogih industrijah

Baker je kovina rdečkaste barve, ki ima visoko toplotno in električno prevodnost. Zaradi širokega spektra uporabe se uporablja v različnih industrijah kot so električna in strojna, elektronika, ladjedelništvo, klimatizacija. Najpogosteje se uporablja v vodovodnih in ogrevalnih sistemih, v gradbeništvu in krovstvu. Zaradi njegovih lastnosti kot so: odlična možnost oblikovanja, najboljša odpornost proti koroziji ter estetski videz, ga uvrstijo na prvo mesto med materiali, ki se uporabljajo v krovstvu. V našem podjetju izdelujemo plošče debeline od 0,5 – 10 mm, trakove v debelini od 0,5 – 1,5 mm, žice premera 2,8 – 8 mm, ekspandirano pločevino v različnih formatih in ploščati baker v debelini od 3 – 5 mm in širini 20 – 30 mm

Baker cena.

Nudimo tudi obdelavo kovin >>

Baker je kovina, ki se zelo lahko oblikuje zato jo najpogosteje najdemo v krovstvu

Iz bakrenih plošč in trakov so lahko izdelani vsi elementi, ki so potrebni za efektivno odvajanje meteorne vode. Bakreni sistem za odvodnjavanje je zelo estetski in vzdržljiv. Zaradi izjemnih oblikovnih lastnosti bakra, je delo z njim hitro in enostavno.  Sistem za odvajanje meteorne vode je sestavljen iz žlebov, odtočnih cevi, kljuk, kotličkov, cevnih objemk, kolen, zaključkov, lovilcev vode. Elementi so na voljo v različnih debelinah, nudimo pa tudi izdelavo po meri. Iz bakra so izdelani tudi snegolovi, ki preprečujejo zdrs snega iz strehe. Pri snegolovih je najpomembnejše, da so nameščeni na pravem mestu. To je na kapnem delu strehe, nad žlebovi. Za strehe z manjšim naklonom pa se uporabljajo linijski snegolovi. Ti so primerni za strehe, kjer teža snega ne predstavlja velikega problema.

Baker nudimo v naših trgovinah po konkurenčnih cenah

V našem podjetju se ukvarjamo z nakupom in prodajo barvnih kovin med katere spada tudi baker. Kovina je zelo cenjena zaradi vseh svojih lastnosti. Njegova cenovna postavka v zadnjih letih na svetovnem tržišču niha in je trenutno kar visoka. Med barvnimi kovinami dosega najvišje vrednosti prav baker. Cena bakra je med vsemi barvnimi kovinami najvišja. Iz tega razloga je najbolj iskan prav baker. Trgovina in skladišče za naše izdelke je v Mariboru, Slovenji vas pri Ptuju, Ljubljani in Kranju. Delovni čas vseh naših štirih trgovin je med tednom vsak dan od 7.00 - 15.00.

Prodaja bakra in drugih kovin

Ena izmed dejavnosti našega podjetja je tudi nakup in prodaja bakra

Leta 1980 smo odprli v Rušah zasebno livarno in ustanovili podjetje Meltal. Devet let kasneje, smo svojo dejavnost razširili na zbiranje in recikliranje raznih sekundarnih barvnih kovin. Leta 1990 smo v Slovenji vas pri Ptuju odprli prvo poslovno enoto in kmalu zatem zopet razširili svojo dejavnost, tokrat na prodajo in predelavo barvnih kovin kot so aluminij, medenina, baker. Prodaja in ostale dejavnosti, ki smo jih izvajali so peljale podjetje v pravo smer zato smo leta 1995 odprli novo poslovno enoto v Ljubljani. Leto 1999 je bilo za nas še posebej pomembno, saj smo ustanovili blagovno znamko Metrapan. V istem letu smo se razširili še v Maribor, kjer smo odprli poslovno enoto. V Kranj smo s poslovno enoto prišli leta 2012. Zadnja večja investicija pa je bila narejena leta 2015 in sicer odprtje razrezalno previjalne linije v Slovenji vas pri Ptuju. Naša vizija je, da ostanemo eno izmed vodilnih podjetij v Sloveniji na področju barvnih kovin. Pod blagovno znamko Metrapan želimo še naprej nuditi specializirano in celovito ponudbo fasadnih panelov in strešnih kritin, pritrdilnega materiala, nosilne trapezne pločevine ter krovsko kleparske izdelke iz bakra, inoxa, aluminija in pocinkane pločevine. Tako kot do sedaj, želimo še zagotavljati strokovne in kakovostne storitve ter se hitro odzivati na tržne potrebe tako doma kot v tujini. S strokovnimi storitvami se trudimo ustvarjati zadovoljstvo naših strank prav tako pa želimo ustvarjati iz zadržati dobre odnose s poslovnimi partnerji. Z spodbujanjem ustvarjalnosti in timskega dela, se trudimo skrbeti za urejeno in prijetno delovno okolje in zadovoljstvo vseh zaposlenih.