Zaščita hidroizolacije - hidroizolacija preprečuje vdor vode v objekt

Hidroizolacija kleti in temeljev, kot tudi zaščita hidroizolacije, je pri gradnji hiše zelo pomembna. Vse bolj pa se hidroizolacija uporablja tudi za strehe, predvsem ravne strehe. Plast hidroizolacije kot neprepustna membrana ščiti objekte in konstrukcije pred zunanjimi vremenskimi vplivi. Zato je ključnega pomena, da je hidroizolacija, in s tem tudi zaščita hidroizolacije, izvedena absolutno popolno, torej brez napak, saj voda že manjšo napako v hidroizolaciji nemudoma kaznuje s takojšnjim vdorom, česar pa si ne želi noben investitor.

STIRODUR


Hidroizolacijo je potrebno zaščititi, saj ta deluje le v tem primeru, če je izvedena popolno. Zaščita hidroizolacije je še posebej pomembna v primeru, če imamo opravka s hidroizolacijo kleti. Zidovi kleti po opravljenem posegu hidroizolacije ostanejo zasuti, zato je izredno pomembno, da je zaščita hidroizolacije popolna. V nasprotnem primeru lahko med nasipavanjem materiala in tudi potem pride do predrtja.

Fibran XPS - odlična zaščita hidroizolacije

Zato vam svetujemo, da jo zaščitite z najbolj kakovostnim materialom, ki za to obstaja. Toplotna izolacija Fibran XPS je zaradi svoje izredne tlačne odpornosti in obstojnosti odlična zaščita hidroizolacije. Material je trden, obstojen in ohrani izolativnost tudi, ko je v tesnem in neprestanem stiku z vodo. Fibran XPS je odličen tudi za izolacijo tal plavajoče plošče.

Hidroizolacija streheZaščita hidroizolacije

Hidroizolacijo naj izvedejo strokovnjaki


Hidroizolacija temeljev, temeljne plošče, balkona ali ravne strehe mora biti izvedena natančno, zato je smiselno izvedbo hidroizolacije prepustiti usposobljenim izvajalcem. Nepravilna ali pomanjkljivo izvedena hidroizolacija lahko povzroči številne težave, ki jih bomo težko odpravili, celotna obnova hidroizolacije pa v večini primerov ni možna.

NOTRANJA IZOLACIJA


Najpogosteje se za hidroizolacijo ravnih streh uporabljajo polimer-bitumenski trakovi. Sistem izvedbe je odvisen od tipa strehe, ki je lahko:

  • klasična ravna streha, ki jo običajno imenujemo ''topla ravna streha'';
  • kombinirana obrnjena streha, kjer je hidroizolacija med dvema slojema toplotne izolacije;
  • obrnjena ravna streha, kjer je hidroizolacija pod toplotno izolacijo in
  • prezračevana ravna streha ali ''hladna ravna streha''.

http://www.fibran.si/